2020.06.12. 16:16:15 8536 249

TurboTech maszk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei COVID-19 járvány rávilágított arra, hogy lehetnek olyan helyzetek – akár egy influenza járvány alkalmával is - amikor hasznos a maszk viselése. Az is kiderült, hogy előre nem láthatjuk pontosan, mikor következik be egy ilyen helyzet. Éppen ezért a WHO világszervezet ajánlásával érdemes felkészülnünk egy ilyen váratlan élethelyzetre, és egészségügyi maszk viselésével védekeznünk a fertőzéstől és a fertőzés ellen. Hirdetés (x)

Maszk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maszk

Az utóbbi időben nagyon sokan foglalkoztak maszkok gyártásával. A házilag készült textil maszkok talán kényelmesebbek és egyedi színük, mintázatuk miatt szívesebben hordaná az ember, viszont jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a maszkok csak mechanikai védelmet nyújtanak a fertőzéssel szemben. Vagyis, ha mi magunk valamilyen fertőző betegségben szenvedünk, akkor bizonyos mértékig segít meggátolni annak terjedését. Illetve, mivel arcunk nagy részét eltakarja, kizárja azt a lehetőséget, hogy észrevétlenül, megszokásból az arcunkhoz érjünk nyilvános helyen, például boltban, ahol rengetegen hozzáérnek a polcokon lévő termékekhez.

Vagyis, ezeknek a maszkoknak a viselése biztonságérzetet ad, de a fertőzéstől minimális százalékban véd csupán meg minket. Valós védelmet a járványokkal szemben csupán a minősített, magas követelményrendszernek megfelelő, hitelesített maszkok jelentenek. Ezek a maszkok olyan szűrővel/filterrel rendelkeznek, melyek meggátolják a kisméretű részecskék orrba illetve szájba történő belélegzését, bejutását.

Ezeket a maszkokat / félálarcokat is több osztályba soroljuk attól függően, hogy mekkora részt takar el az arcunkból, mennyire pontosan illeszthető az arcunkhoz, illetve hogy milyen típusú/erősségű filterrel rendelkezik, vagy szelepes-e. Ezek a maszkok is egyéni védőeszköznek minősülnek azonban, és csak megfelelő használat esetén nyújtanak védelmet viselőjük számára.

A szájmaszkok és légzőmaszkok között jelentős különbség van. A szájmaszk rendeltetése, hogy a környezetet védje meg, a légzőmaszkok viszont már viselőjüket hivatottak megvédeni. Az egészségügyi világszervezet a koronavírus járvány kapcsán az KN95-ös, vagyis FFP minősítésű légzőmaszkok viselésére hivatkozik ajánlott védőfelszerelésként, mivel ezek már megszűrik a levegőben található részecskéket is (90-99%-ig, minősítéstől függően).

Könnyen lehetséges egy második hullám terjedése Európában az őszi-téli időszakban, amely időszakban köztudott, hogy számos más vírus is előfordulhat. A második hullám terjedését a tudomány is feltételezi és történelmi példák is utalnak a lehetséges bekövetkezésére. Akárhogy is, érdemes felkészülni egy ilyen helyzetre, a saját magunk és környezetünk védelmének érdekében is. Főként akkor, ha a veszélyeztetett korosztályba tartozunk vagy a veszélyezett korosztály valamely tagjával (szülők, rokonok, barátok) rendszeresen érintkezünk, vagy egy háztartásban élünk vele. A megbetegedések és főleg a halálesetek a 65 év felettieket érintik a legsúlyosabban. Magyarországon a halálesetek 89%-a 65 évnél idősebb állampolgár volt.

Készüljünk fel a jövőbeni lehetséges helyzetekre minősített maszkok beszerzésével és próbáljuk meg a lehetséges fertőzés kockázatát minimalizálni! Itt talál megbízható beszerzési forrást.

MaszkMaszk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...