2020.06.12. 16:16:15 8465 249

TurboTech maszk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei COVID-19 járvány rávilágított arra, hogy lehetnek olyan helyzetek – akár egy influenza járvány alkalmával is - amikor hasznos a maszk viselése. Az is kiderült, hogy előre nem láthatjuk pontosan, mikor következik be egy ilyen helyzet. Éppen ezért a WHO világszervezet ajánlásával érdemes felkészülnünk egy ilyen váratlan élethelyzetre, és egészségügyi maszk viselésével védekeznünk a fertőzéstől és a fertőzés ellen. Hirdetés (x)

Maszk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maszk

Az utóbbi időben nagyon sokan foglalkoztak maszkok gyártásával. A házilag készült textil maszkok talán kényelmesebbek és egyedi színük, mintázatuk miatt szívesebben hordaná az ember, viszont jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a maszkok csak mechanikai védelmet nyújtanak a fertőzéssel szemben. Vagyis, ha mi magunk valamilyen fertőző betegségben szenvedünk, akkor bizonyos mértékig segít meggátolni annak terjedését. Illetve, mivel arcunk nagy részét eltakarja, kizárja azt a lehetőséget, hogy észrevétlenül, megszokásból az arcunkhoz érjünk nyilvános helyen, például boltban, ahol rengetegen hozzáérnek a polcokon lévő termékekhez.

Vagyis, ezeknek a maszkoknak a viselése biztonságérzetet ad, de a fertőzéstől minimális százalékban véd csupán meg minket. Valós védelmet a járványokkal szemben csupán a minősített, magas követelményrendszernek megfelelő, hitelesített maszkok jelentenek. Ezek a maszkok olyan szűrővel/filterrel rendelkeznek, melyek meggátolják a kisméretű részecskék orrba illetve szájba történő belélegzését, bejutását.

Ezeket a maszkokat / félálarcokat is több osztályba soroljuk attól függően, hogy mekkora részt takar el az arcunkból, mennyire pontosan illeszthető az arcunkhoz, illetve hogy milyen típusú/erősségű filterrel rendelkezik, vagy szelepes-e. Ezek a maszkok is egyéni védőeszköznek minősülnek azonban, és csak megfelelő használat esetén nyújtanak védelmet viselőjük számára.

A szájmaszkok és légzőmaszkok között jelentős különbség van. A szájmaszk rendeltetése, hogy a környezetet védje meg, a légzőmaszkok viszont már viselőjüket hivatottak megvédeni. Az egészségügyi világszervezet a koronavírus járvány kapcsán az KN95-ös, vagyis FFP minősítésű légzőmaszkok viselésére hivatkozik ajánlott védőfelszerelésként, mivel ezek már megszűrik a levegőben található részecskéket is (90-99%-ig, minősítéstől függően).

Könnyen lehetséges egy második hullám terjedése Európában az őszi-téli időszakban, amely időszakban köztudott, hogy számos más vírus is előfordulhat. A második hullám terjedését a tudomány is feltételezi és történelmi példák is utalnak a lehetséges bekövetkezésére. Akárhogy is, érdemes felkészülni egy ilyen helyzetre, a saját magunk és környezetünk védelmének érdekében is. Főként akkor, ha a veszélyeztetett korosztályba tartozunk vagy a veszélyezett korosztály valamely tagjával (szülők, rokonok, barátok) rendszeresen érintkezünk, vagy egy háztartásban élünk vele. A megbetegedések és főleg a halálesetek a 65 év felettieket érintik a legsúlyosabban. Magyarországon a halálesetek 89%-a 65 évnél idősebb állampolgár volt.

Készüljünk fel a jövőbeni lehetséges helyzetekre minősített maszkok beszerzésével és próbáljuk meg a lehetséges fertőzés kockázatát minimalizálni! Itt talál megbízható beszerzési forrást.

MaszkMaszk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.