2017.04.20. 07:04:01 7771 274

Torna Eb - Berki Krisztián az első helyen jutott a döntőbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Berki Krisztián megnyerte a lólengés szerdai selejtezőjét a tornászok Kolozsváron zajló Európa-bajnokságán, vagyis az első helyen jutott a döntőbe.

Berki Krisztián bemutatja lólengésgyakorlatát az országos szerbajnokságon a Központi tornacsarnokban MTI Fotó: Kovács Tamás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Berki Krisztián bemutatja lólengésgyakorlatát az országos szerbajnokságon a Központi tornacsarnokban MTI Fotó: Kovács Tamás

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a 6,2-es kiindulópontszámú gyakorlatát mutatta be, amelyre 15,200 pontot kapott.

A magyar szövetség közleményében Sóvágó Lajos szövetségi kapitány elmondta, Berki a hírnevéhez méltóan jó gyakorlatot adott elő, a versenyző pedig úgy nyilatkozott, nagyon örül, mert valóban jól sikerült a gyakorlata.

"Jól indult, az ollók is megvoltak, és a végére ugyan kicsit beszűkültek a körök, de a leugrásom is ment. A főcél az volt a selejtezőben, hogy a 6,2-es kiindulójút szépen megcsináljam, és ez összejött. Persze, nem volt tökéletes, de a következő két nap elegendő arra, hogy ezen javítsunk az edzéseken" - tette hozzá.

A finálét szombaton rendezik.

Az ugyancsak lólengésben indult Kállai Zoltán 14,266 pontot ért el, ezzel nem jutott döntőbe. Vecsernyés Dávid nyújtón a 11. eredményt érte el, ezzel ugyan nem került a döntőbe, de jelen állás szerint ő az elsőszámú tartalék. Korláton biztosan nem lesz ott a fináléban.

Kardos Botond egyéni összetettben a 21. helyen zárt, így kvalifikált a 24-es fináléba. Boncsér Krisztián nyújtón és talajon sem lesz ott a döntőben.

Csütörtökön a női selejtezőre kerül sor a kolozsvári kontinensviadalon.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...