2015.05.15. 18:30:13 5886 191

Több millió japán autót hívtak vissza!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Toyota, Nissan, Honda, Daihatsu – csaknem 12 millió autót hívnak vissza szervizbe.

Toyota Yaris | Fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Toyota Yaris | Fotó: wikipedia.org

Több mint ötmillió autót hív vissza szervizbe világszerte a Honda Motor Co. és a Daihatsu Motor Co. a légzsákokat felfújó pirotechnikai szerkezet cseréjére.

A bejelentés egy nappal követi a Toyota Motor Corp. és a Nissan Motor Co. hasonló döntését 6,5 millió autó visszahívásáról a Takata Corp. által gyártott légzsákok potenciális hibája miatt. Vizsgálatok szerint a légzsákok felfújására szolgáló pirotechnikai eszköz tömítése nem megfelelő, így a robbanóanyag átnedvesedhet, és felmondhatja a szolgálatot.

Az autógyárak bejelentése szerint megelőző lépésről van szó, a jelzett probléma miatt még nem következett be személyi sérülés.

A Honda és a Daihatsu bejelentésével 36 millióra emelkedett a Takata-légzsákok miatt 2008 óta visszahívott gépkocsik száma.

A Takata részvényének árfolyama csütörtökön öt százalékkal csökkent, és 11 százalékkal áll a hétfőn elért 17 heti csúcs alatt.

Arról egyelőre nincs hír, hogy magyar autókat érint-e az ügy, és ha igen, akkor melyeket.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...