2015.07.25. 14:09:00 16075 270

Tippek, hogy a cicák elkerüljék a kertedet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretjük a cicákat, de tényleg! Szépek, aranyosak, dorombolnak, hízelegnek, meg minden. De amikor a kertünkben akcióznak, és minden második növényt teszik tönkre, vagy egy bűzölgő aknát készítenek nekünk, na, akkor azért vannak kétségeink az ember-macska barátság felől. De ennek most vége!

Macska a kertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macska a kertben

A macskák édesek, de rafkósak is. Azért mi megpróbáljuk úgy eltüntetni őket a kertünkből, hogy közben azt gondolják: ők nem akarnak odajönni.:-)

1. Borsozd meg a virágágyásod!

De a kávézacc is jöhet! A borsot, vagy valamilyen más, hasonlóan erős fűszert szórd szét a földre. A macskák, mielőtt megjelölnék a helyüket, „beleszagolnak a levegőbe”. És ha érzik a bors, vagy más fűszer erős illatát, akkor bizony továbbállnak. Hasonló a helyzet a kávézaccal, annak az illatát sem csípik. A zacc előnye a borssal szemben, hogy ha ezt használod, egyúttal a növények földjének is jót teszel.

2. Egy kis víz sosem árt

A macskák nem tartoznak a vízkedvelő állatok közé. Így egy kerti slaggal és néhány liter víz segítségével könnyen meggyőzheted arról a hívatlan vendéget: ez bizony nem az ő helye. Ha idegen cica jár a kertedben, tartsd felé a vízsugarat. De vigyázz, ne közvetlenül a cicára küldd a vizet! Csak ijessz rá egy kicsit! A többedik alkalom után már nem tér vissza.

3. Dobd fel a kerted!

Mondjuk egy új növénnyel! Legyen ez az ún. macskaűző növény (Coleus canina), mely olyan illóolajjal, illattal bír, amit a macskák nem különösebben kedvelnek. De szerencsére nem mérgező növényről beszélünk. Keress neki a kertedben egy napos vagy félárnyékos helyet, és a kertedben gyönyörködj, ne a hívatlan vendégekben.

4. Próbálkozhatsz granulátummal is

Méghozzá ún. macskariasztó granulátummal. Ha lehet, fokhagymás „ízesítésűt” válassz, azt nem kifejezetten bírják a cicák. Csak szórd szét a kis bogyókat a kertben, és a macskák messziről elkerülik a helyet! De ha nincs kedved ezután a csodaszer után futkosni, apríts fel egy kis fokhagymát vagy hagymát és dobd szét a növények között. Garantáltan cicamentes övezetté válik a kerted!:-)

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...