2015.01.07. 16:07:58 4787 12

Terrortámadás Franciaországban - már 12 halott
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A két fekete csuklyás támadó Kalasnyikovokkal nyitott tüzet egy szatirikus lap szerkesztőségében, és egy rendőrt is kivégeztek a nyílt utcán. A legmagasabb szinten a terrorriadó Párizsban. A hetilap gyakran viccelődött az iszlámmal, és a terroristák is azt kiabálták: Allah akbar!

Terrorista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Terrorista

Két fegyveres nyitott tüzet és ölt meg tizenkét embert a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében. A legfrissebb francia jelentések szerint az áldozatok közt van a főszerkesztő, Stephane Charbonnier, azaz Charb, három ismert karikaturista, illetve két rendőr. Tíz ember megsebesült, közülük négy állapota válságos. A rendőrökkel vívott tűzharcban állítólag a támadókat is meglőtték, de el tudtak menekülni, kocsijukat, egy fekete Citroënt később találták meg néhány kilométerre a tetthelytől.

A támadók jól felszereltek - golyóálló mellényt viseltek és Kalasnyikov gépkarabélyt használtak -, magabiztosak és könyörtelenek voltak. Egy helyszíni, amatőr videofelvételen (amit azóta már eltávolítottak a YouTube-ról) látható, ahogy előbb megsebesítenek egy rendőrt, majd közvetlen közelről kivégzik a földön fekvő, kegyelemért könyörgő embert. Egyikük jól hallhatóan, franciául azt mondja a másiknak: megölni!. Az AFP által közölt képen pedig az látszik, hogy a két alak az autóból kiszállva fegyvert fog az utcán a közeledő járőrautóra.

Egy újságíró, Corrine Rey azt mondta: épp távozóban volt az irodából, mikor megjelentek a franciául tökéletesen beszélő támadók, akik azt állították, hogy az al-Kaidától vannak, és arra kényszerítették, hogy üsse be a kódot a bejárati ajtónál. A lövöldözés Rey szerint körülbelül öt percig tartott, miközben ő egy asztal alá bújt.

Más szemtanúk is hosszú, automata fegyverekből leadott sorozatokról számoltak be, francia híradások szerint a szerkesztőségben 50-60 lövés dördült. Egy szemtanú az egyik helyi csatornának azt mondta: két, fekete csuklyás férfit látott bemenni az épületbe, Kalasnyikovval a kezükben, majd pár perc múlva hallották a lövéseket.

Rendőrségi források szerint azt kiabálták: „Bosszút álltunk a prófétáért!” Egy, az épület tetején készült amatőr felvételen lövések hallhatók, illetve az, hogy valaki azt kiabálja: „Allah akbar!", ami arabul azt jelenti: Isten hatalmas!

AZ EURONEWS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE:

A FRANCE24 HELYSZÍNI FELVÉTELEI:

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...