2016.10.17. 14:30:50 13564 315

Tele az udvar falevelekkel? Ennél gyorsabb trükk nincs a félreseprésükre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint minden évben, idén is elérkezett a pillanat, és lehullottak a száraz levelek a fákról. Talán korábban, mint vártuk és talán nagyobb intenzitással is, mint kellene nekik – legalábbis ilyenkor mindig ezt gondoljuk. Ha nem akarsz egy idő után térdig járni a falevelek között, akkor valószínűleg Te is összegereblyézed őket. Lehet könnyebben is!

Falevél gereblyézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Falevél gereblyézés

Ha nincs erre olyan sok időd, mint szeretnéd vagy mint kellene, akkor Te is hálás leszel Brian Shreves-nek a nagyszerű ötletért, és April Medlen-nek, amiért megosztotta ezt a Facebook-on, s a videó vírus gyorsasággal terjedt el az interneten. Mára már több mint 11 millióan látták! Pedig a trükk tényleg rendkívül egyszerű, bárkinek az eszébe juthatott volna.

A zseniális ötlet lényege annyi lenne, hogy fogunk egy nagyobb karton lapot, vagy akár egy préselt falapot, és végig toljuk vele az udvaron a leveleket, sávról-sávra, egy irányba. De nézzétek meg inkább videón, milyen gyorsan megvan. Ég veled gereblye!

Ugye, mennyire zseniális!

A falevelek gyűjtése és elszállítása

A falevelek elszállítására egyébként minden városban más szabályok vonatkoznak. Érdeklődjetek az illetékes önkormányzatoknál, hogy településeteken melyik cég és milyen feltételekkel szállítja el az összeszedett faleveleket!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A télikert előnyei – Télen-nyáron közelebb a természetes környezethez

A télikert ma már jócskán túlnőtt eredeti „növénynövelde” mivoltán, azonban egyedi hangulatával, épületszerkezeti megoldásaival közelebb visz bennünket természetes környezetünkhöz. Éppen ezért a legkevésbé sem meglepő, hogy sokak otthonszépítő és azt bővítő bakancslistáján előkelő helyhez jut.

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?