2019.09.17. 17:34:11 11713 311

Tegyük a csillagjegyünknek megfelelő növényt a cserépbe! 1. rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A virágárusok általában azon növényeket szokták figyelmünkbe ajánlani, amelyek elmondásunk szerint méretileg és szükséglet szerint leginkább passzolnak az otthonunkba. Ahogyan bele kell illeniük a mindennapi életünkbe és a helyiség hangulatába, ugyanúgy passzolhatnának a személyiségünkhöz is!

Bagolyszemvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bagolyszemvirág

Az előttünk álló lehetőségek szűkítésére sokan hallgatnak az állatövi jellemzőikre. Őket követve amennyiben elvesznénk a szobanövény választás útvesztőjében, hagyjuk, hadd vezessenek ki minket a csillagjaink.

Vízöntő – Bagolyszemvirág

Az érdekes kinézetű pozsgás növény sokkal inkább hasonlít egy tudományos fantasztikus történet kellékéhez, mint ablakpárkányon csücsülő virághoz. Mindamellett, hogy nem igényel túl sok ápolást, igazán egyedi a furcsa virágzatával, így tökéletesen egészíti ki a Vízöntők könnyed és szabad szellemiségét.

Halak – Gyöngyfűzér

Borsóka, GyöngyfűzérBorsóka, Gyöngyfűzér
A borsóka néven is ismert füzérszerűen leomló növény akár a vízesést is szimbolizálhatná. A csodás illatú, apró kis virágokat hozó szobanövény igazi alkalmazkodó művész. Az álmodozó és gyermeki lelkesedéssel bíró Halakhoz nagyszerűen illik a lecsüngő, gyöngyszálhoz hasonlatos hajtásai miatt. img:

Kos – Kaktusz

Azt kapod, amit látsz. Lehetne ez a jelmondata a Kos jegyűeknek és a kaktuszoknak is. Emiatt pedig egyértelműen tökéletes párost alkotnak. A jegy szülöttei továbbá hamar beleunnak egy-egy projektbe, így a szinte igénytelen növény nem sínyli meg annyira, amikor a figyelem inkább már valami új, ezért izgalmasabbnak tűnő dolog felé irányul.

Bika – Pozsgafa

Egy újabb zodiákus jegy, amely a pozsgások közül választott magának szobanövényt, amely szinte mindenféle dekorációs témába beleillik. Bónuszként az értékes jáde kővel és a szerencsével is összekötik a kis zöld levelei miatt. A megbízható és stabil Bikákat vonzza mindez.

Ikrek – Tillandsia (levegő növény)

BiztosításkötésBiztosításkötés
A Dél- Amerikából származó különleges növények kicsiny gyökereiket szinte csupán csak kapaszkodásra használják, a szükséges vizet és a tápanyagokat az őket beborító vízfelvevő pikkelyszőrökön keresztül veszik fel. Egy olyan személy háztartásában élve, aki hihetetlenül rugalmas és értékeli a sokoldalúságot, annál a kis zöld növények igazán kiélvezheti az egyik helyről a másikra történő mozgatást.

Rák – Mimóza

Az érzékeny növényekkel ki tudna legjobban bánni, ha nem az érzékenyen emberek? Ők azok, akik megértik, hogy a növény számára milyen megterhelő, ha folyton a leveleiket simogatják, hogy azokat a védekező mechanizmusuknak megfelelően gyorsan becsukják. A gondoskodást a gyógynövény szép virágokkal hálálja meg.

Forrás: thespruce.com/the-best-houseplant-for-your-zodiac-sign-4691910

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Nekik elnézzük a „szúrós” kedvet – Ezért szeretjük a kaktuszokat

Ezek az egzotikus, alakgazdag és virágokkal is ékeskedő, szívós és könnyen alkalmazkodó növények nem csak a szenvedélyes virággyűjtők kedvenceiként tarthatók számon. A száraz levegőjű szobákba ugyancsak javasolt elhelyezni ezeket a hálás növényeket, melyek aztán élő díszekként is esztétikus látványt nyújtanak. Ismerkedjünk kicsit a kaktuszfélék különleges családjával.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.