2015.11.04. 17:36:33 11295 253

Te is rosszul mosod az ágynemű huzatot? 5 hiba, amit elkövethetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valahogy a frissen felhúzott ágyneműbe más érzés belefeküdni, mint egyébként. Ezt a részét mindenki szereti a dolognak. De az ágynemű lehúzása, kimosása, szárítása, levasalása, majd újra felhúzása nem kevés munka. Főleg, mivel újra és újra ismétlődik. Kerüld el ezeket a tipikus baklövéseket.

Ágynemű húzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű húzás

1. Túl sok idő eltelik a mosások között!

Gondolj bele, milyen hosszú ideig fekszel az ágyban. 6-8 órákat töltesz el naponta az ágyneműben. Az igaz, hogy nem koszolódik úgy, mint egy felső vagy egy nadrág, de beleizzadsz és a baktériumok valamint a poratkák is szívesen megtelepednek rajta. A leghosszabb idő, ami két ágyneműcsere között eltelhet az két hét.

2. Elfelejted beáztatni a foltokat!

Ha nincs folt, nincs gond, nem kell beáztatni a huzatokat. Viszont nem árt ellenőrizni legalább a lepedőt és a párnahuzatot, hogy biztosra menjünk. A sminkben való alvás nem ajánlott, mégis sokan megteszik, ha nálad is ez a helyzet, akkor a sminkfoltok miatt mindenképpen nézd át az anyagot, és ha szükséges, áztasd be.

3. Túlterheled a mosógépet!

Igen, jó lenne az összes ágyneműt egyszerre kimosni, de attól még nem lesznek tisztábbak! A helyzet az, hogy a mosógép akkor tud jó munkát végezni, ha nincs túlságosan megtömve. Ahhoz, hogy szép tiszták legyenek, a mosószeres víznek el kell hozzájuk jutni...

4. Nem jó programmal mosod!

Minél magasabb a hőmérséklet, annál több baktérium fog elpusztulni, de nem biztos, hogy a magas hőmérsékletet az ágyneműd is bírja. Mielőtt használni kezded az új huzatot, mindig ellenőrizd, hogy hány fokon lehet mosni, és tartsd észben ezt az információt. A kímélőbb, hidegebb vizű program is megfelelő lehet, ha nem vagy porallergiás és nincs semmilyen betegséged, ami miatt ügyelned kellene az ágynemű fertőtlenítésére. (A mosáson kívül egyébként a vasalás is segít ebben.)

5. Rosszul szárítod a szárítógépben.

Nem érdemes túl hosszú ideig a szárítógépben hagyni az ágynemű huzatot, mivel rettenetesen összegyűrődhet, vagy akár össze is mehet. Törölközővel együtt sem jó betenni ebbe a gépbe, mivel a törölközőnek valószínűleg több idő kell a száradáshoz, mint az ágyneműnek. A legjobb, ha valamilyen könnyű, pamut anyagokkal együtt kerül ide be, vagy csak a huzatok.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...