2014.06.27. 14:58:16 4372 19

Szorgos nép vagyunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Európai Unióban a magyaroknál csak a görögök és a románok dolgoznak többet egy francia kutatás szerint, olvasható az EUobserver jelentésében. Ami a mi szorgos kis népünket illeti, átlagosan közel kétezer órát töltünk munkával egy évben.

Sokat dolgozunk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sokat dolgozunk

Egy francia kutatás szerint a románok, a görögök és a magyarok dolgoznak a legtöbbet az Európai Unióban - írja az EUobserver.

A cikk idéz a Coe-Rexecode intézet felméréséből, amely az EU-tagállamok „igazi munkaóráit” mérte az elmúlt négy évben. Ez azt jelenti, hogy az eredményekbe nem számították bele a betegszabadság, a sztrájkok, az ingázás és a gyes idejét. Az így számított éves igazi munkaórák száma Romániában 2099, Magyarországon 1969 volt a felmérés alapján.

Érdekesség, hogy a lista első felében a görögökön kívül csak az EU-hoz 2004 óta csatlakozott országok vannak, míg a legkevesebbet, a felmérés szerint, a finnek (1648 órával) és a franciák (1661 órával) dolgoztak 2013-ban. A lista felénél a briteket és a németeket találjuk.

2010 és 2013 között az igazi munkával töltött órák száma esett Nagy-Britanniában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Svédországban, míg a spanyolok, a hollandok és a portugálok többet dolgoznak, mint négy éve.

A felmérés eredményei azt a gazdasági válság nyomán felbukkant sztereotípiát cáfolják meg, miszerint az északi országokban szorgosan munkálkodnak, míg délen csak lazsálnak az emberek. Másrészről azzal a brit félelemmel is szembemegy, mely szerint a lista top helyeit elfoglaló románok és bolgárok csak a segélyek miatt vándorolnak az országba.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...