2018.07.01. 17:35:42 8437 237

Színesen szép az élet! – Csak akkor nem, ha a saját bőrünkön tapasztaljuk ezt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak az ősz, hanem bizonyos szempontból a nyár is a színek évszaka. Hiszen sokunk ilyenkor öltözteti új színbe otthonát, festi újra a falakat. De ha egy esősebb nyári napon bentre szorít minket az időjárás a gyerkőccel, előkerülnek a színes ceruzák, festékek, hogy igazi mesterművek szülessenek!

Festékfolt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Festékfolt

Egyáltalán nem évszak függő, de azért alkalmanként a hajfesték is előkerül otthon, hogy egyik vagy másik barátnénk egy kiadós pletyka-party keretein belül új színbe öltöztesse hajkoronánkat. Ugyan a színek gyönyörűek, de csakis akkor, ha oda kerülnek, ahova szánjuk őket: a falra, a papírra, a hajunkra. A bőrünkön már kevésbé mutatnak esztétikus látványt.

Távolítsd el!

Hogy egyes felületekről hogyan érdemes eltávolítani a nem oda illő festéket, a következő tippeket érdemes megfogadni.

Ha hajfestékből lett sok!

Vannak egész „snassz”, és igencsak meglepő megoldások is a hajfesték bőrről való eltávolítására.

  • Nedvesíts be egy vattapamacsot némi citromlével, vagy körömlakklemosóval és dörgöld át vele a foltos részeket. A dörzsölés miatt a bőröd kicsit kipirosodhat, de ez hamar elmúlik majd.

  • Szintén egy vattapamacsra lesz szükséged, és némi teafaolajra, de itt már szerencsére kevésbé kell dörzsölnöd a bőrödet, az olaj könnyebben eltávolítja a foltot.

  • Most egy igazán furcsa megoldás következik, amihez még jól is jöhet, ha dohányzol, hiszen csak egy kis cigarettahamura lesz szükséged. Tegyél egy keveset egy nedves kendőre, és ezzel dörgöld át a bajos részeket. Ha kész, öblítsd le! Nyugi, a vörösség itt is hamar múlik majd.

Olajat neki!

Bármilyen típusú folt esetén először érdemes margarint, vajat, vagy valamilyen étkezési olajat kenni a foltra. Kicsit megdörzsölni aztán lemosni!

Ha a babáknak bevált!

Akkor talán Neked, illetve a foltjaidnak is jót tesz, ha egy kevés babaolajjal átkened a festékfoltokat.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában