2021.07.06. 12:30:00 6560 184

Szépségmítoszok - Vajon melyik igaz és melyik hamis?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Észrevetted már, hogy érdeklődésünk egy-egy újdonságnak ítélt vagy forradalmi szépségápolási termék vagy módszer után milyen kérészéletű? Mivel mindenki mindenkivel szívesen osztja meg a saját szépség-bölcsességét, hamar káosz alakulhat ki a fejünkben. Melyik szépségmítosz az igaz?

Ellentmondó hajápolási tanácsok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ellentmondó hajápolási tanácsok

Habár minden felmerülő problémára nem is tudjuk a választ, a szakértőkhöz intézett leggyakoribb kérdéseket igyekszünk megválaszolni. Jöjjenek az állítások, és leplezzük is le rögtön a valódiságukat:

1. A haj gyorsabban növekszik, ha sűrűbben vágják.

Nem igaz. A haj növekedési sebessége és maximális hossza genetikailag eldöntött kérdés, de hajunk állapotát és sűrűségét befolyásolni tudjuk. A rossz étrend, a vitaminhiány és a stressz miatt a szervezetünk az élettanilag legkevésbé fontos hajszálakról “mondd le”, ezért fontos odafigyelnünk ezekre.

2. A töredezett hajvégek állapota visszafordítható.

A hajszál nem csont, amit sínbe téve újra össze tudunk “ragasztani”, habár a reklámok tévesen sugallhatnak valami nagyon hasonlót. A töredezett hajvégekkel nem lehet mást tenni, mint levágatni. A hajápoló szerekkel annak tudjuk ideiglenesen elejét venni, hogy a hajszál sérülése tovább terjedjen felfelé. Megfelelő hajkefe, hidratálás és a hő kerülése segít megóvni hajunk egészségét.

3. A kitépett ősz hajszál helyén több száll nő vissza.

Éppen az ellenkezője igaz! Minél több “sokk” éri a hajhagymáinkat, annál biztosabb, hogy károsodik a tüsző és hajhullás következik be az adott területen. Pár szálnál ideiglenesen eredményes lehet a tépkedés, de ne kopasszuk meg magunkat! Inkább fedjük el a fehér vagy szürke hajszálakat.

4. Az öregedés visszafordítható különféle kencékkel.

Részben igaz, hiszen egyes összetevők hatására a bőr fiatalosabbnak hathat, habár az öregedést sajnos semmi sem fordíthatja valójában vissza. A retinol, a hiarulonsab és az AHA-savas termékek sejtmegújításra ösztökélhetik a bőrünket, ezért a bőr tónusa és nedvességmegtartó képessége valamennyit javulhat.

5. Az “életkor” foltok eltávolíthatók.

Nem igaz ez sem. Az úgynevezett öregedési foltok - amik a napsugárzástól keletkeznek, nem életkorunk növekedésével összhangban - árnyalata nem csökkenthető jelentősen, mégis érdemes foglalkozni velük. A C-vitaminban gazdag termékek ajánlhatók rájuk, és persze a megelőzés!

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...