2014.12.19. 10:00:00 4202 17

Sportcsillagok - A győztesek így nyilatkoztak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Sportcsillagok Gálaestjén Hosszú Katinka és Berki Krisztián nyerte egyéniben az Év női és férfi sportolója címet, a Győri Audi ETO KC csapatban kapott díjat, a legjobb edző Shane Tusup lett, míg a legjobb szövetségi kapitány a kajak-kenus, Storcz Botond. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 57. alkalommal szervezte meg a díjátadót.

Az év legjobb női és férfi sportolója, MTI Fotó: Illyés Tibor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az év legjobb női és férfi sportolója, MTI Fotó: Illyés Tibor

Berki Krisztián, az év férfi sportolója:

"A három közül talán ez a mostani díj a legkedvesebb a számomra, mert a tavalyi év után az idei esztendőre új motivációt kellett találnom. Ebben sokat segített, hogy januárban megszületett a kislányom, és az edzőmmel, Kovács Istvánnal sikerült olyan munkát végeznünk, amelynek eredményeként pontosan úgy alakult az év, ahogyan azt megálmodtam."

Hosszú Katinka, az év női sportolója:

"Nem tudnék választani legkedvesebbet az idei eredményeim közül. Jövőre már a szinten tartással is elégedettek lennénk edzőmmel és férjemmel, Shane Tusuppal, de persze az időeredményeken szeretnénk még javítani. Nagyon örülök, hogy ismét megnyertem ezt a díjat. Ez már nem rajtam múlt, hiszen a munkát elvégeztük, így izgulni valóm nem volt."

A Győri Audi ETO KC, az év csapata nevében Görbicz Anita csapatkapitány:

"Sokkal nehezebb volt megvédeni a címünket a Bajnokok Ligájában, mint megszerezni az elsőt, mert minden meccsen éreztük, hogy mindenki minket akar legyőzni. Ha lehet, most még nehezebb év áll előttünk, mivel többen gyermeket várunk, illetve több sérülés is nehezíti a helyzetünket. De kiváló edzőnk van, aki eddig is át tudta lendíteni az együttest a holtponton, ráadásul eddig sem egyének álltak a sikerek mögött, hanem csapatként nyertünk."

Storcz Botond, az év szövetségi kapitánya:

"Számomra az a legnagyobb eredmény, hogy a női kajaknégyes immár hat éve veretlen. Különösen büszke vagyok erre, mivel talán itt a legnagyobb a harc a hajóba kerülésért, ami a riói olimpia közeledtével még fokozódni is fog. Jövőre nem az érmek megszerzése, hanem kizárólag a riói kvóták begyűjtése számít. Ezekre azért lenne szükség, hogy az olimpián ne kelljen kényszermegoldásokhoz nyúlnunk."

Shane Tusup, az év edzője:

"A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is meglepetésként ért a díj. Ugyanakkor számomra természetesen továbbra is az a legfontosabb, hogy Katinka elérje a céljait és azokat az eredményeket, amelyekre vágyik."

Tavaly Gyurta Dániel és Hosszú Katinka úszó, a férfi vízilabda-válogatott, valamint Shane Tusup úszóedző és Benedek Tibor, a pólósok szövetségi kapitánya győzött.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...