2014.04.24. 10:30:00 4351 14

Skócia felett az oroszok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2014.április 24. Észak-Skócián kívül több országból is visszafordítottak orosz bombázókat, amelyeket a NATO berkein belül "Medvéknek" neveznek. Az ukrán-orosz ellentét miatt folyamatos a készenlét.

Két orosz bombázó Skócia északi partjaihoz közelített. Válaszul brit vadászgépek szálltak fel - az oroszok nem sokkal ezután elkanyarodtak. A brit védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, a gépek végig a nemzetközi légtérben haladtak, „amihez egyébként minden jogosultságuk megvolt”.

A hollandoknak és a dánoknak is ki kellett kísérniük orosz gépeket. „Csak követtük őket és visszafordultunk, mikor elértük Németországot” - idézte az Associated Press a dán védelem szóvivőjét.

Lengyelországba közben megérkezett az első, 150 emberből álló kontingens. Őket a napokban még 450 katona fogja követi - írja a BBC. A katonák egy olasz támaszpontról indultak és Swidwin városba szálltak le. A csapatok Lengyelországon kívül várhatóan Litvániában, Lettországban és Észtországban gyakorlatoznak majd. Ezekben az országokban aggódnak különösen az ukrán határon állomásozó negyvenezer fős orosz csapatok miatt.

A következő héten brit királyi légierő négy Typhoon vadászgépe fog még a NATO lengyel és dán repülőihez csatlakozni a balti országokban - írja a Telegraph.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...