2016.06.04. 15:00:52 11988 310

Rossz pénzügyi szokások, amelyek szabotálják a nyugdíjadat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre többször hallani, hogy tegyünk félre a nyugdíjas évekre, és lehetőleg minél hamarabb gondoljunk erre az időszakra, hiszen az állami nyugdíj semmire sem lesz elég. Az önkéntes nyugdíj pénztárakon és nyugdíjbiztosításokon kívül sok mindent tehetünk, hogy megkönnyítsük ezt az időszakot, de sok mindennel szabotálhatjuk is.

Nyugdíj megtakarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugdíj megtakarítás

Az aol.com szerint 3 szokásunkkal rendesen beletenyerelhetünk nyugdíjas álmaink, terveink kellős közepébe, és vagy nem mehetünk el nyugdíjba, amikor szeretnénk, vagy kevés pénzzel kell beérnünk.

1. Költségvetés nélkül élni

Magyarul, ha nincs egy pénzügyi terved, nem vezeted a rövid és hosszú távú bevételeidet és kiadásaidat, hanem csak élsz egyik hónapról a másikra, az bizony nem vezet semmi jóhoz a nyugdíjas években. Ez bizony mindennapos elfoglaltság, hiszen a költségeket vezetni kell, és limitálni a szabadidős vagy hobbi kiadásokat, amikor arra van szükség. Egy büdzsé segítségével ezt az ember pontosan látja, és tudja, hogy mire mennyit költ. Enélkül viszont lehetséges, hogy fogalma sincs róla, hogy végülis hova megy el a pénze, és valószínűleg félre tenni sem tud, sem a rövid, sem a hosszú távú célokra, mint például nyugdíj…

2. Rossz hitelt görgetsz

Ez bizony elég gyakori manapság, és sajnos nehéz jó tanácsot adni, szörnyű történeteket és emberi sorsokat hall az ember. Mindenesetre amit megtehetsz az az, hogy nem dugod a fejed a homokba, és nem vársz, hanem elébe mész a dolgoknak. Például, ha van egy rossz hiteled, amin nagyon magas a kamat, próbáld meg lecserélni egy kedvezőbb kamatozásúra. Manapság rengeteg opcióval szolgálnak a bankok, és most egészen biztos, hogy jobbak a kamatlábak, mint a válság kirobbanása előtt. Minél tovább vársz, annál többet kell visszafizetned, és annál később tudsz a nyugdíjra gondolni.

3. Nem teszed félre az extra pénzt

Nyersz egy sorsjegyen vagy a lottón, igaz csak pár ezer forint, de rögtön el is költöd valami apróságra, amire igazából nincs szükséged. Örökölsz pár százezer forintot, és elmegy egy olyan bútordarabra, ami nélkül meglettél volna. Féláron vásárolsz, és amit az akción spórolsz, azt megint csak elköltöd valami balgaságra, ami a szekrényben fog lapulni… No, ha mindig félretennéd ezeket az összegeket, amelyekre igazából nem számíthat, egész szép kis megtakarításra tennél szert az évek alatt, és a nyugdíjas éveidben biztosan jól jönnek majd.

Forrás: aol.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?