2016.06.04. 15:00:52 9703 306

Rossz pénzügyi szokások, amelyek szabotálják a nyugdíjadat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre többször hallani, hogy tegyünk félre a nyugdíjas évekre, és lehetőleg minél hamarabb gondoljunk erre az időszakra, hiszen az állami nyugdíj semmire sem lesz elég. Az önkéntes nyugdíj pénztárakon és nyugdíjbiztosításokon kívül sok mindent tehetünk, hogy megkönnyítsük ezt az időszakot, de sok mindennel szabotálhatjuk is.

Nyugdíj megtakarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugdíj megtakarítás

Az aol.com szerint 3 szokásunkkal rendesen beletenyerelhetünk nyugdíjas álmaink, terveink kellős közepébe, és vagy nem mehetünk el nyugdíjba, amikor szeretnénk, vagy kevés pénzzel kell beérnünk.

1. Költségvetés nélkül élni

Magyarul, ha nincs egy pénzügyi terved, nem vezeted a rövid és hosszú távú bevételeidet és kiadásaidat, hanem csak élsz egyik hónapról a másikra, az bizony nem vezet semmi jóhoz a nyugdíjas években. Ez bizony mindennapos elfoglaltság, hiszen a költségeket vezetni kell, és limitálni a szabadidős vagy hobbi kiadásokat, amikor arra van szükség. Egy büdzsé segítségével ezt az ember pontosan látja, és tudja, hogy mire mennyit költ. Enélkül viszont lehetséges, hogy fogalma sincs róla, hogy végülis hova megy el a pénze, és valószínűleg félre tenni sem tud, sem a rövid, sem a hosszú távú célokra, mint például nyugdíj…

2. Rossz hitelt görgetsz

Ez bizony elég gyakori manapság, és sajnos nehéz jó tanácsot adni, szörnyű történeteket és emberi sorsokat hall az ember. Mindenesetre amit megtehetsz az az, hogy nem dugod a fejed a homokba, és nem vársz, hanem elébe mész a dolgoknak. Például, ha van egy rossz hiteled, amin nagyon magas a kamat, próbáld meg lecserélni egy kedvezőbb kamatozásúra. Manapság rengeteg opcióval szolgálnak a bankok, és most egészen biztos, hogy jobbak a kamatlábak, mint a válság kirobbanása előtt. Minél tovább vársz, annál többet kell visszafizetned, és annál később tudsz a nyugdíjra gondolni.

3. Nem teszed félre az extra pénzt

Nyersz egy sorsjegyen vagy a lottón, igaz csak pár ezer forint, de rögtön el is költöd valami apróságra, amire igazából nincs szükséged. Örökölsz pár százezer forintot, és elmegy egy olyan bútordarabra, ami nélkül meglettél volna. Féláron vásárolsz, és amit az akción spórolsz, azt megint csak elköltöd valami balgaságra, ami a szekrényben fog lapulni… No, ha mindig félretennéd ezeket az összegeket, amelyekre igazából nem számíthat, egész szép kis megtakarításra tennél szert az évek alatt, és a nyugdíjas éveidben biztosan jól jönnek majd.

Forrás: aol.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Unokázós bűnszervezetet számolt fel a budapesti rendőrség

Úgynevezett unokázós bűncselekményekre, vagyis idős emberek megtévesztésével elkövetett csalásokra specializálódott bűnszervezetet számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK); a szervezet tagjai 2018 augusztusa és 2019 júniusa között 33 idős sértettől több mint 43 millió forint értékben csaltak ki készpénzt, illetve ékszereket - közölték rendőrségi vezetők keddi fővárosi sajtótájékoztatójukon.

Holmik Kínából? – AliExpress, Wish, Alibaba, a modern „kínai piac”

Szebbnél szebb, kreatív, ötletes, sokat ígérő dekorációs, és konyhai ötleteket láthatunk az internetet böngészve. És hogy hol tudjuk beszerezni a legtutibb kiegészítőket hozzá? A modern kínai piacon! Tehát a webshopokon, ahol botrányosan jó áron jutunk kütyükhöz bármilyen témában – csak ki kell várni! Íme minden, amit tudni akartál a kínai rendelős oldalakról!

Mennyi az annyi? Avagy a világ 10 legdrágább fűszere

A fűszerek az emberiség keletkezése óta nagy szerepet játszanak mindennapi életünkben. Erre engednek következtetni az antik írásos emlékekben ezekre tett utalások is. Az archeológusok már i.e. 3000 előtti egyiptomi sírokban is találtak fűszereket, amelyeket a test balzsamozására használtak. I.e.200 és 1200 között a rómaiak fűszerekkel kereskedtek az Egyiptom és India között megtett óceáni utazásaik során. Borssal, fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel tértek haza.