2016.05.13. 16:52:08 11408 292

Penészes a mosógép? – Így fordítsd vissza a folyamatot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rossz szag uralkodik a mosógépedben, ami főként a penészre emlékeztet? Sőt, látni is véled a zöld telepeket az öblítőtartályban és a gumis részeken? Nos, akkor itt az ideje, hogy tegyél ellene valamit!

Mosógép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosógép

A ruháid tisztítására szolgáló gépnek egyáltalán nem előnyös, ha bárhol is penészes, hiszen ebből akarva-akaratlanul a ruhára is juthat bőségesen, és ez annyira nem egészséges.

Sajnos a mosógép belseje, a tartály, a gumis részek ideálisan nyirkos, sötét helyet biztosítanak a gombáknak, amelyek szépen meg is telepednek ott. Az öblítőtartályban különösen azért szeretnek lenni, mert a ragacsos réteg jó táptalaj nekik.

Hogyan előzhetjük meg ezt a kellemetlenséget?

Használd a 60 és 90 fokos programokat is!

Ha a mosógépedet nemcsak 30-40 fokon üzemelteted, hanem használod a 60, ne adj isten a 90 fokos mosást is, legalább heti egyszer, akkor már sokat tettél a gép „egészségéért”.

Szárítsd ki!

Ha ezenkívül a mosások után mindig szárazra törlöd a gumis részeket, valamint nyitva hagyod az ajtaját, hogy kicsit kiszáradhasson, akkor még jobban megelőzheted a penész kialakulását.

Használj ecetet!

Érdemes ecetes főző mosást is elindítani havi egyszer, ez a vízkő ellen is tökéletes, így hosszú távon megóvhatod a mosógéped mindenféle bajtól. Minimum fél liter ecet és 90 fok csodákra képes, hidd el!

Ne a mosógépben tárold a szennyest (és a tisztát se)!

Ne hagyj a mosógépben sem száraz ruhát (ha mosás előtt odagyűjtöd…), sem vizes ruhát!

Ne tegyél bele túl sok holmit!

Ne töltsd túl a dobot, ne tegyél a megengedett ruhamennyiséget bele, mert így nem tudja rendesen átforgatni, átmosni a holmijaidat.

Az öblítőt inkább felejtsd el, vagy néha helyettesítsd!

Öblítő helyett használj ecetet, vagy illóolajokat. Ne felejtsd el kitakarítani az öblítőtartályt sem! A legtöbb mosógépnél már levehető a mosószer és öblítőadagoló, így be tudod áztatni ecetes forró vízbe (vagy valamilyen fertőtlenítő szerrel). Szárítsd ki, mielőtt visszateszed.

A szűrőt is takarítsd ki!

A mosógép szűrőjét is érdemes kitakarítani. Itt is penészes lehet…

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...