2018.09.22. 17:11:54 9143 295

Őszi ültetés - még a fagy előtt gondoskodj a kertedről!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt van az ősz itt van újra, ahogy koszorús költőnk is megénekelte annak idején. És ha itt az ősz, akkor bizony itt az ideje az aktuális őszi ültetéseknek is. Amennyiben szeretnénk, hogy kertünk gondozott képet mutasson, bizony most kell gondoskodnunk az őszi szezonban elültetendő növényeinkről. Ebben az időszakban ültethetjük a komolyabb versenyzőket is, a bokroknak, cserjéknek ilyenkor érdemes a végleges helyüket megjelölni, majd elültetni őket.

Almafa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almafa

Miket ültessünk

Elsősorban díszfákat, bokrokat, cserjéket, gyümölcsfát, gyümölcstermő bokrokat szokott az egyszeri hobbikertész izzadó homlokkal elültetni kertjében. Érdemes tervezetten nekiesni a folyamatban, semmiképpen sem tegyük ezt úgy, hogy a homlokunkra csapva belevágunk, aztán a későbbiek során csak vakarhatjuk a fejünk búbját, hogy bizony az a gyümölcsfa ültetés mégsem volt akkora ötlet a ház tövében a sötét, nyirkos zegzugban. Szóval mint annyi minden mást, ezt is csak megfontoltan, okosan érdemes.

Mit vegyünk

Amint eldöntöttük, hogy mik lesznek az új lakók a kertben, el is indulhatunk a beszerzőkörútra. Alapvetően sok helyen válogathatunk, mégis leginkább talán a különböző kertészetek, kertészeti árudák a legalkalmasabbak arra, hogy jó állapotú növényeket vásároljunk, és az sem utolsó, hogy szakmai tanácsokkal is el tudjanak minket látni a jövőre nézve.

Szabadgyökerű vagy konténeres

Nem mindegy természetesen azt sem, hogy milyen kiszerelésű növényt választunk. A kertészeteben kapható növények ugyanis lehetnek szabad gyökerű, vagy konténeres növények is. Az előbbiek – ahogy az elnevezésből következtethetünk is rá – szabadon hagyott gyökerűek, vagyis a növény nincs semmibe beültetve. Az így vásárolt növényekre szállítás közben fokozottan oda kell figyelni. Az utóbbi elnevezés pedig arra utal, hogy az ültetendő növény valamiféle műanyag edényben kapható, ebbe jellemzően már be van gyökeresedve. Ha szabadgyökerűt vásárolunk, azt szinte azonnal el kell ültetnünk a kertünkben, ennek az időszaka pedig legeslegkésőbb november, vagyis a fagyok beállta előtti időszak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...