2016.11.16. 10:44:43 9643 278

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ónos eső veszélye miatt hét megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Több helyen napközben is fagypont körül alakulnak a maximumok.

Ónos eső, eső, csúszós utak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ónos eső, eső, csúszós utak

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedd este eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, hogy Budapestre és Pest megyére, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől egy gyengébb intenzitású csapadékrendszer érkezik, amely elsősorban az ország északi, északkeleti felében vegyes csapadékot hoz - írták. A Dunántúl északi felén az eső, havas eső mellett inkább csak átmenetileg lehet ónos eső, hó is. A középső és északi országrészben (Pest megye, Dunazug-hegység) hajnalban jellemzően havazás várható, majd délelőtt nyugat felől fagyott esőbe, havas esőbe, esőbe vált át a csapadék. Helyenként viszont kisebb mennyiségben ónos esőre, ónos szitálásra is számítani lehet.

Kitértek arra is, hogy Észak-Magyarországon döntő részben havazás valószínű: ott 2-4 centiméternyi hó is hullhat. Az Alföldön eleinte inkább hó várható, de ott jellemzően - leszámítva az északkeleti peremvidéket - a hőmérséklet emelkedése miatt nem marad meg a hó. Estétől, késő estétől északon újabb hullámban érkezhet újabb csapadék, de ez már jellemzően eső formájában hull. Főként az Északi-középhegységben lehetséges gyenge ónos eső, ónos szitálás.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, a Kisalföldön lesz enyhébb, a Nyírségben hidegebb az idő. Napközben 0-6 fokig melegszik a levegő.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...