2021.04.02. 17:52:17 8178 229

Olcsóbb mindennapok - Spórolási tippek a hétköznapokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hétköznapi takarékosság nem mást jelent, mint tudatos pénzköltést. A tudat persze nem a költéshez kell, hanem ahhoz, hogy fölöslegesen ne csináljuk. Ha neked is kevés az egyszerű elhatározás, itt vannak a hasznos gyakorlati tippek, hogy kevesebből gyere ki a hónapban!

Így lesz több pénzed - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Így lesz több pénzed

Lássuk, tényleg kell-e?

Könnyű azt mondani, hogy ne vegyél meg valamit, amire nincs szükséged, de az embernek néha csak úgy érzelmileg is szüksége van tárgyakra. Gyarlónak tűnhet, de így működünk. Ha ki akarod küszöbölni azt, hogy érzelmi alapon olyasmire költs, ami utána csak áll a szekrényben, várj 30 napot a vásárlással. Szerencsére olyan világot élünk, ahol a „csak önnek, csak most” folyamatos és állandó, így nem kell attól tartanunk, hogy kincsekről maradunk le. Vedd listába szíved vágyát, majd, ha egy hónap múlva felülvizsgálod, könnyen eldöntheted, hogy hiányzott-e neked az elmúlt hónapban, vagy sem. Ráadásul vágyni hosszantartó izgalom, míg megkapni pillanatnyi öröm csupán.

Étel vásárlásnál tedd a kosaradba, aminek nem tudsz ellenállni, de mielőtt beállnál a sorba, vizsgáld fölül ismét a választásaid: van még otthon csoki, akkor is biztos, hogy kell ez? Van helye egy ötödik illatgyertyának, nem ér rá, ha a többi négy elfogyott? Hidd el, sok mindent kiteszel majd. Amit ráérsz megvenni, ne vedd meg, mert annak csak halmozás lesz a vége!

Kell a spontaneitás – de nem a pénztárcádnak!

A jól felépített fogyasztói társadalomnak és a profi marketing stratégiáknak hála, szinte mindenki úgy jár vásárolni, hogy a végén legalább egy plusz dolog kerül a kosarába azon kívül, amiért eredetileg ment. A multiban elmegyünk száz dolog mellett, amit szeretünk, a ruhaüzletben kihagyhatatlan akciókkal találkozunk, így visszük haza sorra a holmikat, amikre igazából nem is volt szükségünk. Írj listát! Ne pocsékolj időt a nézelődésre, csak tudatosan menj és vedd meg, ami a listádon van! Még sikeresebb lehet a dolog, ha előre végiggondolod a heti (kétheti) beszerezni valókat, és ennek megfelelően írsz bevásárlólistát, hiszen így kevesebbszer teszed ki magad a kísértésnek.

Forrás: otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...