2014.06.22. 18:00:00 9265 12

Nincs több kifogás, a Balatont meg kell kerülni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre igazi nyár van, jó az idő, és megkezdődnek a szabadságolások. Tekerjük körbe a Balatont, az egyik legjobb kirándulási lehetőség! Korábbi cikkünkben kiveséztük, hogy mire figyeljünk, ha hosszabb bringás túrára indulunk. Most azt az írást kiegészítjük.

Szerelmes kerékpárosok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelmes kerékpárosok

Edzésben

Az egész táv kb. 210 km a bringautakon. Ha legalább 2-3 napot szánunk a túrára, már fürdésre is jut idő. Ha ettől is több időnk van, akkor nagyjából elég lesz, ha kora délelőtt és késő délután ülünk bringára, napi 40-50 km-es etapokat tervezve.

Ehhez különösebb erőnlét nem szükséges, ha bringával járunk a munkahelyre, vagy legalább heti rendszerességgel tekerünk pár kilométert. Amennyiben egyáltalán nem mozgunk, kicsit azért érdemes előtte edzeni, egy 3-4 alkalom a konditeremben megteszi, hogy ne legyen izomlázunk a 2. napon.

Korán kelők előnyben

A reggeli indulást ne halogassuk! Napközben, amikor nagyon erős a az UV-A és UV-B sugárzás, inkább ne tekerjünk, ilyenkor a legjobb valamely strandon, a vízben hűsölni. Korábbi években mi 7 körül keltünk, majd gyors reggeli után 8-kor már úton is voltunk, viszont 11 és 16 óra között pihenőt tartottunk.

Így reggel és este kb. 3-3 órát töltöttünk bringán: este 7-kor még pont időben érkezünk a szállásra, hogy zuhany után keressünk valami jó éttermet a vacsorához.

Felszerelés

Korábbi cikkünkben részletes bevásárlólistát írtunk, miket vigyünk magunkkal, ahhoz kiegészítés:

  • naptej
  • szúnyogriasztó

Sok folyadék, ami nem sör

Nap közben továbbra sem javasoljuk az alkohol fogyasztást: inkább igyunk vizet, este bőven lesz időnk bepótolni. Ráadásul kerékpáron észnél kell lenni, sok a kereszteződés, ne rontsuk el a nyaralást balesetekkel!

Guruljon az élet!

Guruló szerkesztőgárdánk szerint még mindig a legjobb hely a Balaton körül a Guruljon az élet, másnéven Világbüfé, kilátással, bodzaszörppel és most már házi készítésű pizzával.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mennyibe fáj ma egy balatoni nyaralás?

A nyár utolsó hónapját tapossuk, és eddig nem panaszkodhatunk, ami a kánikulát illeti. Ez a hihetetlen forróság és szárazság a nyaralók számára jó hír, de a termelők az aszálynak nem örülnek. Sajnos azonban az is tény, hogy a szárazság nem csak a termést teszi tönkre, hanem a szabadtéri vizeinket, tavainkat is. Rengeteg patak és tó kiszáradt vagy a kiszáradás határán van. Ilyenkor mindenki igyekszik olyan nagy víz partja mellett tölteni az idejét, ahol nyugalomban hűsölhet. Sokan külföldre utaznak, bepótolva az utóbbi egy-két év tengerparti nyaralásának hiányát. Aki viszont nem a sós víz mellett pihen, az leginkább a Balatont választja. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a magyar tenger árak szempontából jelentősen más tendenciát mutat, mint azt eddig megszoktuk.

„Nekem a Balaton a Riviéra…” – És Neked?

Azt hiszem, kevesen vagyunk, akik ne kapcsolnának valamilyen érzelmet a magyar tengerhez. Lehet ez az érzelem nosztalgikus, vágyakozó, szerelmes, sírós, vidám és még megannyi érzés, gondolat, élmény kapcsolódhat a Balatonhoz. Néha elég egy dal, hogy mindezeket előhozza belőled.

Kedvenc balatoni karikánk - Kerékpárral

Ha Balaton, akkor bicikli. Legalábbis nálunk ez most már évről-évre így van. Aligha indulunk el a kedvenc kétkerekű járgányunk nélkül a magyar tengerhez, és mivel többnyire inkább kerékpározunk, mintsem fürdünk a vízben ezért a május lett a kedvenc hónapunk a tó meglátogatásához.