2018.02.15. 13:58:48 12540 400

Nem macskának való vidék! Hogyan tartsd távol a doromboló jószágokat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyen szó a szomszéd cicusáról vagy a saját szőrmókodról, bizony vannak olyan területek a kertben és az udvarban, ahol nem szívesen látott vendégek ezek az állatok. Jobb távol tartani őket a veteményestől és a télen gondosan etetett madaraktól is, mindezt a leghumánusabb módszerekkel teheted meg.

Macska a kertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macska a kertben

Nem egyszerű feladat, de ha már csak egyszer is volt cicád, akkor könnyebben mehet a dolog: láss macskaszemmel! Térképezd fel, mik a gyengeségeik, illetve mik azok a dolgok, amikkel befolyásolni lehet ezeket az öntörvényű állatokat. A gyakorlatban ez valahogy így néz ki:

1. Száműzd a macska-mágnes kísértéseket!

Az alacsonyan és egyéb, kis mászással elérhető helyre tett madáretető bizony svédasztalnak néz ki a számukra. A legjobb, hogyha átgondolod, hol lenne a legjobb helye a madárháznak. A felásott talaj pedig olyan, mintha cica alom lenne! Ideális helynek tartják a dolguk elvégzésére, hiszen könnyű megkaparni a növénytelen földterületeket. Ültesd be vagy használj köveket dekorációs elemként! Faládák és dobozok se maradjanak feleslegesen elő, ezekbe szívesen bújnak bele.

2. Ültess a macskák számára taszító növényeket!

A veteményes köré érdemes olyan növényzetet telepíteni, amik riasztják a macskákat, így elkerülhető, hogy az általad elfogyasztani kívánt növények közé végezze a dolgát. Hozd létre úgy a kerted, hogy legyen benne például sok-sok levendula és geránium is. A legjobb választás pedig a beszédes nevű macskajaj (coleus canina) elültetése.

3. Cicabarát növényeket csak oda ültess, ahol szívesen látod a cirmost!

Hallottál már a macskamentáról? Bizony, ez az a növény, amelyikért egyszerűen bolondulnak a nyávogó jószágok. Ezért a mentát inkább nagy dézsákba ültesd, és helyezd távol a megóvandó területtől.

4. Konyhai maradékok, mint macskariasztók.

Gondoltad volna, hogy a macskák nem rajonganak a kávézacc és a citrusok héjának illatáért? Pedig így van, ezért ezekkel is kijelölheted számukra a határt. Ráadásul mindkettőért hálásak lesznek a növényeid, mint növénytrágya.

5. Ne etesd a saját háziállatodat odakint!

Vagy adj mindig annyit saját kedvencednek, amennyit egyszerre el tud fogyasztani. Mivel a maradékok oda fogják vonzani a környékbeli éhes állatokat, és azok könnyen odaszokhatnak néhány újabb finom falat reményében.

Forrás: thebalance.com/how-to-repel-cats-1389071

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...