2023.05.23. 09:35:00 6198 260

Ne legyél bűnrészes! Nyújts kezet a cserbenhagyott állatoknak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ők utcára tették, ti láttátok, mi sajnáljuk, ő megmentette, te segíthetsz neki, én leírom, hogy hogyan! Az emberek és az állatok közötti kapcsolat, legyen szó akár vadállatról, akár háziállatról vagy haszonállatról, mindig azt jelzi, milyen morális szinten állunk társadalmilag.

Kóbor kutya megmentése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kóbor kutya megmentése

Egyre több olyan hír érkezik, amely anyagi problémákkal küzködő, esetleg egyenesen a bezárás veszélyével szembenéző állatmenhelyről számol be. Az állatmenhelyek támogatása világméretű gazdasági nehézségek idején is lehetséges, sőt, kifejezetten szükséges feladata a jóérzésű embereknek. Ennek számos módja lehet, kinek-kinek a lehetőségeihez mérten.

“Nem az a fontos, hogy szép vagy csúnya a kiskutya, hanem az, hogy szeresse őt a fogékony életkorban levő gyerek, gondoskodjon róla. Ettől később talán az öregekkel, a betegekkel, a szegényekkel és minden rászorulóval szemben irgalmat fog gyakorolni.” Almási Éva

Bajba jutott állatok megsegítésének módjai

  1. Az első és legfontosabb dolgunk, hogy ne menjünk el bajba jutott vagy sérült állat mellett! Ha nem tudjuk biztonsága helyezni és ellátni az állatot, akkor se hagyjuk a sorsára, keressünk olyan szervezetet, amelyik gondozásába tudja venni!

  2. Adományozzunk élelmiszert, tisztítószereket, játékokat, plédeket és más olyan cikkeket, amelyekre az adott állatfajta ellátásához szükség lehet. Ilyenkor még az sem számít, ha az adomány nem teljesen új, a lényeg, hogy tiszta és használható állapotban add azt oda.

  3. Önkénteskedhetünk, amennyiben az időnk engedi. Ez remek módja annak, hogy egy kevés terhet levegyünk az állatmenhelyek dolgozóinak válláról: Segíthetünk például az állatok etetésében, a helyük takarításában, kutyák esetében vállalhatunk sétáltatász is.

  4. Természetesen az egyik legnagyobb segítség még mindig a pénzadomány, mivel a felajánlott összegeket arra költhetik, amire a legnagyobb szükség van éppen. A fenntartási költségek és az állatorvosi költségek szintén rendkívüli mértékben emelkedtek az eledelek árával együtt.

Az is nagy segítség lehet az előzőek mellett, ha minél szélesebb körben informáljuk a környezetünket arról, hogy mekkora jelentősége van az állatmenhelyek támogatásának. Írhatunk figyelemfelkeltő posztokat a támogatandó menhelyekről, megosztva róluk a legfontosabb információkat. Ne feledd, a legapróbb segítség is számít, és az állatmenhelyek kis lakói nagyon hálásak lesznek a támogatásodért.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...