2015.02.10. 10:11:31 12034 176

Nagy nyeremény – nagy felelősség! Mit csinálj a pénzzel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hétvégén két telitalálat is volt a hatos lottón, ami azt jelenti, hogy fejenként 67 338 725 Ft-ot nyertek a szerencsések. Vagy nem is olyan szerencsések... Ez csak rajtuk múlik, hiszen a hirtelen jött pénzt lehet okosan fialtatni vagy bután elpocsékolni. Mit tegyél, ha nagyobb nyeremény üti a markod?

Nyeremény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyeremény

A legtöbb lottónyertesről tudni kell, hogy hatalmas hibát követ el, amikor a nyereményéből felelőtlen módon elkezd olyan luxus dolgokra költeni, mint például egy hatalmas ház vagy luxus autó. Már pedig a legtöbben ezt teszik.

Eközben elfeledkeznek egy nagyon fontos tényezőről. Még pedig arról, hogy ez az összeg nem fog rendszeresen rendelkezésre állni, a havi fizetése ettől még ugyanannyi marad, a megvásárolt luxus cikkeket, ingó- és ingatlan vagyontárgyakat fent is kell tartani. Benzin kell az autóba, a háznak pedig nemcsak egyszer van rezsije, hanem havonta. Éveken keresztül. Ha nőnek a család igényei (és költségei), akkor elég nehéz utána alább adni. Ráadásul a fényűzés felkelti a rokonok, barátok és a csalók figyelmét is. Sajnos nem egy lottónyertes vált csalók áldozatává, így mindenképpen óvatosan kell bánni a nyereménnyel.

Mielőtt olyan luxus dolgokra fordítanád az összeget, ami az átlagosnál sokkal jobban, ráadásul hosszú időre terhelné meg a pénztárcádat, azt a befektetést mindenképpen gondold meg. Sokkal jobb első körben olyan beruházásokban gondolkodnod, amelyből akár még plusz bevételed is származhat. Ilyen lehet például a bankbetét vagy ingatlan vásárlása bérbe adási szándékkal. Ha már havi szinten is érzed a bevételnövekedést, amit a befektetéseidnek köszönhetsz, a legjobb amit tehetsz, hogy újabb beruházásokon töröd a fejed. Lehet, hogy több év múlva is ugyanazzal az autóval fogsz járni mint most, és ugyanabban a házban fogsz élni mint most, de az egészen biztos, hogy nem lesznek anyagi gondjaid és, ami még ennél is fontosabb, hogy nem kerülsz rosszabb helyzetbe. Sőt, egy-két szuper nyaralással/élménnyel is gazdagabb lesz az életed.

Azok, akik nyereményjáték útján tesznek szert egy nagyobb összegre, hajlamosak a könnyen jött pénzt gyorsan el is költeni. Fittyet hánynak még a pénzügyi szakemberek tanácsaira is, majd pár hónap múlva még rosszabb helyzetben találják magukat, mint előtte voltak. Te ne ess bele ebbe a hibába! Ha már eljutsz addig, hogy szakértőhöz fordulsz, akkor utána ne vedd semmibe a tanácsait, hanem fordítsd javadra a tudást! Légy vállalkozó kedvű, de óvatos, és akkor nem lesz baj!

A PROAKTIVdirekt nyereményjátékával akár 10 millió forintot is nyerhetsz, és fix ajándékokat is begyűjthetsz a játék során! Csatlakozz most életmód klubunkhoz, olvasd magazinunkat, és a március 30-i sorsolásunkon már te is részt vehetsz! Kattints ide!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így javítsd meg! Háztartási tippek kezdőknek és spórolni vágyóknak

Az otthonunkban forgolódva számtalan apró szerelést igénylő problémával találhatjuk szembe magunkat, amelyek megoldása nem mindig követel szakértelmet vagy drága eszközöket. Ezekkel a könnyen alkalmazható háztartási tippekkel nem csak időt és pénzt takaríthatsz meg, hanem segíthetnek fejleszteni problémamegoldó képességedet, és biztosítani, hogy a kis gondok ne okozzanak később nagyobb galibát.

Álláskeresési járadék alias munkanélküli segély

A munkanélküli segély megnevezést évek óta nem használják a magyar jogszabályok, a köztudatból azonban még a mai napig nem kopott ki. Jogszabályaink helyette az álláskeresési járadék megnevezést használják arra az állami segítségnyújtási formára, melynek célja, hogy az átmenetileg munka nélkül maradt munkavállaló anyagi terheit csökkentse. Sok kérdés felmerül ugyanakkor azzal kapcsolatosan, hogy mikor, hol és hogyan igényelhető ez az ellátás?

Mindennapi online biztonsági óvintézkedéseink – Így védekezzünk az internetes bűnözés ellen

Az egyének és közösségek biztonság iránti igénye egyidős a történelemmel, hiszen ez alapja a társadalmi fejlődésnek. A félelem és veszély nélküli nyugodt élet fenntartása érdekében már a kezdetekben elkezdődtek az óvintézkedések. Ebből bontakozott ki a mai intézményesített biztonság, melynek szükséges a korigényekhez és annak aktuális kihívásaihoz igazodnia. Ezek között jut helyhez a kiberbiztonságnak nevezett intézkedés is, mely az egyre szaporodó digitális támadásokkal szemben kínál megfelelő védelmet.