2015.02.10. 10:11:31 12356 176

Nagy nyeremény – nagy felelősség! Mit csinálj a pénzzel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hétvégén két telitalálat is volt a hatos lottón, ami azt jelenti, hogy fejenként 67 338 725 Ft-ot nyertek a szerencsések. Vagy nem is olyan szerencsések... Ez csak rajtuk múlik, hiszen a hirtelen jött pénzt lehet okosan fialtatni vagy bután elpocsékolni. Mit tegyél, ha nagyobb nyeremény üti a markod?

Nyeremény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyeremény

A legtöbb lottónyertesről tudni kell, hogy hatalmas hibát követ el, amikor a nyereményéből felelőtlen módon elkezd olyan luxus dolgokra költeni, mint például egy hatalmas ház vagy luxus autó. Már pedig a legtöbben ezt teszik.

Eközben elfeledkeznek egy nagyon fontos tényezőről. Még pedig arról, hogy ez az összeg nem fog rendszeresen rendelkezésre állni, a havi fizetése ettől még ugyanannyi marad, a megvásárolt luxus cikkeket, ingó- és ingatlan vagyontárgyakat fent is kell tartani. Benzin kell az autóba, a háznak pedig nemcsak egyszer van rezsije, hanem havonta. Éveken keresztül. Ha nőnek a család igényei (és költségei), akkor elég nehéz utána alább adni. Ráadásul a fényűzés felkelti a rokonok, barátok és a csalók figyelmét is. Sajnos nem egy lottónyertes vált csalók áldozatává, így mindenképpen óvatosan kell bánni a nyereménnyel.

Mielőtt olyan luxus dolgokra fordítanád az összeget, ami az átlagosnál sokkal jobban, ráadásul hosszú időre terhelné meg a pénztárcádat, azt a befektetést mindenképpen gondold meg. Sokkal jobb első körben olyan beruházásokban gondolkodnod, amelyből akár még plusz bevételed is származhat. Ilyen lehet például a bankbetét vagy ingatlan vásárlása bérbe adási szándékkal. Ha már havi szinten is érzed a bevételnövekedést, amit a befektetéseidnek köszönhetsz, a legjobb amit tehetsz, hogy újabb beruházásokon töröd a fejed. Lehet, hogy több év múlva is ugyanazzal az autóval fogsz járni mint most, és ugyanabban a házban fogsz élni mint most, de az egészen biztos, hogy nem lesznek anyagi gondjaid és, ami még ennél is fontosabb, hogy nem kerülsz rosszabb helyzetbe. Sőt, egy-két szuper nyaralással/élménnyel is gazdagabb lesz az életed.

Azok, akik nyereményjáték útján tesznek szert egy nagyobb összegre, hajlamosak a könnyen jött pénzt gyorsan el is költeni. Fittyet hánynak még a pénzügyi szakemberek tanácsaira is, majd pár hónap múlva még rosszabb helyzetben találják magukat, mint előtte voltak. Te ne ess bele ebbe a hibába! Ha már eljutsz addig, hogy szakértőhöz fordulsz, akkor utána ne vedd semmibe a tanácsait, hanem fordítsd javadra a tudást! Légy vállalkozó kedvű, de óvatos, és akkor nem lesz baj!

A PROAKTIVdirekt nyereményjátékával akár 10 millió forintot is nyerhetsz, és fix ajándékokat is begyűjthetsz a játék során! Csatlakozz most életmód klubunkhoz, olvasd magazinunkat, és a március 30-i sorsolásunkon már te is részt vehetsz! Kattints ide!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

A minimalizált autóhasználat előnyei

A gépjármű tulajdonlás igényli a legtöbb anyagi ráfordítást a lakhatási költségek mellett. Noha a világjárványt követő időszakban figyelemre méltó módon megnövekedett az otthonról dolgozók száma, továbbra is elmondható, hogy a mindennapi élet ritmusa sokak esetében fenntartja az „autófüggőség” jelenségét. Mit nyerhetünk akkor, ha csökkentjük az autóhasználatot?

Mindennapi pénzügyeink és aggodalmaink

A pénzzel kapcsolatos szorongás a legtöbbek számára ismerős, hiszen ma kis túlzással elmondhatjuk: minden e körül a csere- és fizetőeszköz körül forog. Ettől válik függővé az élethelyzetünk, életminőségünk, egzisztenciánk, jól(l)étünk. Eleve a pénzhez való hozzáállásunk, az erről való gondolkodásunk kultúrafüggő. Ez utóbbi alátámasztására elegendő, ha felidézzük a mára klasszikussá formálódott meglátást, mely szerint: az angolok „csinálják”, a franciák „nyerik”, a magyarok pedig „keresik” a pénzt. Min változtathatunk?