2021.04.25. 17:27:52 7961 235

Mosómedve-kifutóra gyűjt a Budakeszi Vadaspark
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mosómedve-kifutóra gyűjt a Budakeszi Vadaspark, ezért adományozásra kéri támogatóit. Emellett az idén is megrendezi a Fuss, Forest! Jótékonysági Futást, amellyel szintén a fejlesztést lehet támogatni - közölte pénteken az MTI-vel az intézmény.

Mosómedve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosómedve

Az építendő infrastruktúra, a ház, a környezetgazdagítási elemek és a tereptárgyak négy millió forintba kerülnek. Az állatok életminőségét javító fejlesztésnek köszönhetően az emlősök nagyobb élettérben élvezhetik majd a mindennapokat, a látogatók pedig testközelből szemlélhetik őket. A szellősebb tereknek köszönhetően további környezetgazdagítási eszközök, mint például mászókák, mosómedve-játszótér és medence elhelyezésére is lehetőség nyílik - olvasható a közleményben. A jelenlegi, felszabaduló kifutót a rókák vehetik majd birtokba és a többi állat is nagyobb helyre költözhet.

A támogatásokat a Budakeszi Vadaspark hivatalos bankszámlaszámára lehet elküldeni. Emellett a park és a CoffeeRUN idén is megrendezi a tavaly debütált, nagy sikerű Fuss, Forest! Jótékonysági Futást. A nagy mosómedve küldetés elnevezést kapott sportversenyen a nevezők a mosómedvék új kifutójának megépülését támogatják - emlékeztet a kommüniké. A versenyre az Erdei Futás weboldalán lehet jelentkezni.

A mosómedvéket (Procyon lotor) leginkább banditaszerű álarcukról, méretes bundájukról és gyűrűs csíkozású farkukról ismerhetők fel. Észak-amerikai származásuk miatt betelepült fajként tartják számon őket. Kiváló alkalmazkodóképességüknek köszönhetően hamar elterjedtek Magyarországon is, de legnagyobb európai populációjukat Németországban találjuk.

A Budakeszi Vadasparkban jelenleg két mosómedve él, Salamon és Gordon. Ez utóbbi állat a zárva tartás ideje alatt érkezett, így a látogatók személyesen még nem találkozhattak vele. Bár a fiatal jövevény minden szükséges állatorvosi kezelést megkapott, maradása attól függ, hogy mennyire tud összeszokni lakótársával - áll az összegzésben, amely arra is kitér, hogy ha Gordon végül más állatkertbe költözik, a Vadaspark az állatkertek szövetségén keresztül igyekszik Salamon számára megfelelő társat találni.

Forrás:MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...