2021.07.14. 17:15:00 7901 251

Mosó Masa, avagy ilyen sűrűn mosd gyakori használati tárgyaidat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy érzed, hogy a takarítás és a mosás egy soha véget nem érő ördögi kör? El kell szomorítsalak téged, a tudósok szerint a szennyesek és a mindennapi tárgyaink így sem elég tiszták! Főleg, ha a háztartásban nem csak a párunk él velünk, de van a családban gyerkőc és háziállat is.

Mosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás

Kicsit morcosan, de most feltesszük a kérdést: Milyen gyakran kell el- vagy kimosnunk a mindennapi élethez használt, legfontosabb tárgyainkat? Sűrűbben, mint gondolnád!

Körömreszelő

A fa vagy papír alapanyagú körömreszelőket szinte lehetetlen megtisztítani ez pedig amiatt probléma, mert a súrlódás során apró hámsérülések keletkezhetnek, ahol fertőzés is kialakulhat a nem kellően tiszta eszköz miatt. A nem porózus üveg körömreszelő a legjobb választás, hiszen meleg vízzel könnyen lemosható - minden használat után.

Konyharuhák

Gondoltad, hogy a túlhasznált konyharuhák akár ételmérgezés forrásai is lehetnének? Családunk egészségének megőrzése miatt nem kevesebb, mint naponta (!) kellene cserélni ezeket a konyhai textíliákat. A többcélú használatunkat is felejtsük el, inkább vezessünk be több darabot a különböző konyhai feladatokra. A veszélyesebb szennyeződések feltörlésére pedig használjunk fertőtlenítő nedves törlőkendőket.

Törölközők

A kézmosás után használt kéztörlőket kétnaponta illene kicserélnünk, mivel a törölközők anyaga és a nedvesség túl tökéletes táptalajt biztosít a baktériumoknak. Egy idő után pedig hiába mosnánk meg jó alaposan a kezünket, ha a törülközőről még több szennyeződés kerül vissza ránk, nem igaz?
A fürdés utáni szárítkozáshoz használt törülközőket nem elég heti egyszer kimosni az ágyneművel együtt, 3-4 használat után illene a mosógépbe tenni magas hőmérsékleten - szintén higiéniai okokból (a dohos szag már régen intő jel). Így el tudjuk kerülni az esetleges bőrirritáció kialakulását.

Bevásárló táskák

Ugye nem csak akkor tisztítod ki a vászon és egyéb tartósabb anyagból készült bevásárló táskáidat, amikor beleborul valami? A gyümölcsök, zöldségek és húsok után megannyi nyugtalanító szennyeződés maradhat a táska belsejében, ezért néhány alkalommal történő használat után menjen csak ez is mosásba!

Papucs

Kinek hiányzik a makacs lábgomba? A baj elkerülése érdekében ne csak papucsaink talpát töröljük le, de belsejét is gyakran mossuk meg. A gombás fertőzés távol marad, ha papucsaink tisztán tartására is megfelelő gondot fordítunk azok lecseréléséig.

Pénztárca

Gondoltál rá valaha, hogy heti egyszer áttöröld a pénztárcádat is? A járványhelyzet miatt sokan rászoktak a telefonok gyakori fertőtlenítésére, most bővíthető ez a kör a pénztárca külső-belső mosásával is. Az alkoholos törlőkendők itt is jó megoldást nyújtanak.

Mosógép

Ne feledkezzünk meg mosásban hű segítőnkről sem! Mivel ezek a gépek nem öntisztítóak, nekünk kell kezünkbe venni a dolgot. Az ajánlások szerint nem árt havonta kétszer kitakarítanunk a mosógépet sem, sőt, még gyakrabban is szükség lehet rá, ha nagy a család vagy sokszor mosunk alacsony hőfokon. A mosogatógép-tabletták vagy az ecet jó szolgálatot tehetnek ilyenkor nekünk.

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?