2021.07.14. 17:15:00 7030 251

Mosó Masa, avagy ilyen sűrűn mosd gyakori használati tárgyaidat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy érzed, hogy a takarítás és a mosás egy soha véget nem érő ördögi kör? El kell szomorítsalak téged, a tudósok szerint a szennyesek és a mindennapi tárgyaink így sem elég tiszták! Főleg, ha a háztartásban nem csak a párunk él velünk, de van a családban gyerkőc és háziállat is.

Mosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás

Kicsit morcosan, de most feltesszük a kérdést: Milyen gyakran kell el- vagy kimosnunk a mindennapi élethez használt, legfontosabb tárgyainkat? Sűrűbben, mint gondolnád!

Körömreszelő

A fa vagy papír alapanyagú körömreszelőket szinte lehetetlen megtisztítani ez pedig amiatt probléma, mert a súrlódás során apró hámsérülések keletkezhetnek, ahol fertőzés is kialakulhat a nem kellően tiszta eszköz miatt. A nem porózus üveg körömreszelő a legjobb választás, hiszen meleg vízzel könnyen lemosható - minden használat után.

Konyharuhák

Gondoltad, hogy a túlhasznált konyharuhák akár ételmérgezés forrásai is lehetnének? Családunk egészségének megőrzése miatt nem kevesebb, mint naponta (!) kellene cserélni ezeket a konyhai textíliákat. A többcélú használatunkat is felejtsük el, inkább vezessünk be több darabot a különböző konyhai feladatokra. A veszélyesebb szennyeződések feltörlésére pedig használjunk fertőtlenítő nedves törlőkendőket.

Törölközők

A kézmosás után használt kéztörlőket kétnaponta illene kicserélnünk, mivel a törölközők anyaga és a nedvesség túl tökéletes táptalajt biztosít a baktériumoknak. Egy idő után pedig hiába mosnánk meg jó alaposan a kezünket, ha a törülközőről még több szennyeződés kerül vissza ránk, nem igaz?
A fürdés utáni szárítkozáshoz használt törülközőket nem elég heti egyszer kimosni az ágyneművel együtt, 3-4 használat után illene a mosógépbe tenni magas hőmérsékleten - szintén higiéniai okokból (a dohos szag már régen intő jel). Így el tudjuk kerülni az esetleges bőrirritáció kialakulását.

Bevásárló táskák

Ugye nem csak akkor tisztítod ki a vászon és egyéb tartósabb anyagból készült bevásárló táskáidat, amikor beleborul valami? A gyümölcsök, zöldségek és húsok után megannyi nyugtalanító szennyeződés maradhat a táska belsejében, ezért néhány alkalommal történő használat után menjen csak ez is mosásba!

Papucs

Kinek hiányzik a makacs lábgomba? A baj elkerülése érdekében ne csak papucsaink talpát töröljük le, de belsejét is gyakran mossuk meg. A gombás fertőzés távol marad, ha papucsaink tisztán tartására is megfelelő gondot fordítunk azok lecseréléséig.

Pénztárca

Gondoltál rá valaha, hogy heti egyszer áttöröld a pénztárcádat is? A járványhelyzet miatt sokan rászoktak a telefonok gyakori fertőtlenítésére, most bővíthető ez a kör a pénztárca külső-belső mosásával is. Az alkoholos törlőkendők itt is jó megoldást nyújtanak.

Mosógép

Ne feledkezzünk meg mosásban hű segítőnkről sem! Mivel ezek a gépek nem öntisztítóak, nekünk kell kezünkbe venni a dolgot. Az ajánlások szerint nem árt havonta kétszer kitakarítanunk a mosógépet sem, sőt, még gyakrabban is szükség lehet rá, ha nagy a család vagy sokszor mosunk alacsony hőfokon. A mosogatógép-tabletták vagy az ecet jó szolgálatot tehetnek ilyenkor nekünk.

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!