2015.03.27. 15:30:00 10225 311

Mit tanulj, ha milliomos akarsz lenni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A világ leggazdagabb embereinek listáját elemezték az elvégzett tanulmányok szerint. Mielőtt tovább olvasod a cikket, tippelj!

Egyetemista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyetemista

A világ leggazdagabb embereinek több mint az ötöde folytatott mérnöki tanulmányokat az egyetemen, az üzleti tanulmányok viszont csak a 12 százalékukat segítették hozzá a millióikhoz. A világ száz leggazdagabb emberét összegyűjtő Forbes-listát elemezték ki a milliárdosok oktatási háttere szempontjából, a vizsgálat eredményeiről a Telegraph számolt be. Művészeti és humán tanulmányokkal sem lehetetlen bekerülni a legtehetősebb emberek közé, de erre csak a leggazdagabbak 9 százaléka volt képes.

A jelentés szerint a leendő multimilliomosok a meggazdagodás szempontjából sokszor jobban járnak, ha teljes egészében kihagyják az egyetemet, a leggazdagabbak mintegy harmadának ugyanis egyáltalán nincs felsőoktatási diplomája. A csaknem 80 milliárd dollárral a világ legtehetősebb emberének számító Bill Gates a Harvardot hagyta ott, csakúgy, mint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A végrehajtó funkciók, amelyek megkönnyítik az életünket

A végrehajtó vagy exekutív funkciók olyan mentális eszközök, amelyek nagyban hozzájárulnak életünk gördülékennyé és kiegyensúlyozottá tételéhez, céljaink megvalósításához. A készségeink ezen összességét képező funkciók mindegyikéről elmondható, hogy a megfelelő eszközök bevetésével fejleszthetők.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?