2015.03.27. 15:30:00 9928 311

Mit tanulj, ha milliomos akarsz lenni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A világ leggazdagabb embereinek listáját elemezték az elvégzett tanulmányok szerint. Mielőtt tovább olvasod a cikket, tippelj!

Egyetemista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyetemista

A világ leggazdagabb embereinek több mint az ötöde folytatott mérnöki tanulmányokat az egyetemen, az üzleti tanulmányok viszont csak a 12 százalékukat segítették hozzá a millióikhoz. A világ száz leggazdagabb emberét összegyűjtő Forbes-listát elemezték ki a milliárdosok oktatási háttere szempontjából, a vizsgálat eredményeiről a Telegraph számolt be. Művészeti és humán tanulmányokkal sem lehetetlen bekerülni a legtehetősebb emberek közé, de erre csak a leggazdagabbak 9 százaléka volt képes.

A jelentés szerint a leendő multimilliomosok a meggazdagodás szempontjából sokszor jobban járnak, ha teljes egészében kihagyják az egyetemet, a leggazdagabbak mintegy harmadának ugyanis egyáltalán nincs felsőoktatási diplomája. A csaknem 80 milliárd dollárral a világ legtehetősebb emberének számító Bill Gates a Harvardot hagyta ott, csakúgy, mint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így javítsd meg! Háztartási tippek kezdőknek és spórolni vágyóknak

Az otthonunkban forgolódva számtalan apró szerelést igénylő problémával találhatjuk szembe magunkat, amelyek megoldása nem mindig követel szakértelmet vagy drága eszközöket. Ezekkel a könnyen alkalmazható háztartási tippekkel nem csak időt és pénzt takaríthatsz meg, hanem segíthetnek fejleszteni problémamegoldó képességedet, és biztosítani, hogy a kis gondok ne okozzanak később nagyobb galibát.

Álláskeresési járadék alias munkanélküli segély

A munkanélküli segély megnevezést évek óta nem használják a magyar jogszabályok, a köztudatból azonban még a mai napig nem kopott ki. Jogszabályaink helyette az álláskeresési járadék megnevezést használják arra az állami segítségnyújtási formára, melynek célja, hogy az átmenetileg munka nélkül maradt munkavállaló anyagi terheit csökkentse. Sok kérdés felmerül ugyanakkor azzal kapcsolatosan, hogy mikor, hol és hogyan igényelhető ez az ellátás?

Hogyan küzdhető le a teljesítménykényszer?

Munkahelyi teljesítményértékelés. Mi jut erről eszünkbe? A „kielemzett” gondolatai és benyomásai között nagy valószínűséggel szerepelnek a következők: erőltetett, kínos, furcsa. A Gallup felmérése szerint az alkalmazottak mindössze 14 százaléka bólint rá arra, hogy ez a fajta elemző-kiértékelő vizsgálat segíti az alkalmazottakat abban, hogy jobb, eredményesebb munkát végezzenek a közeljövőben. Legtöbben nem érzik úgy, hogy a teljesítményértékelések ösztönzőleg hatnának rájuk, hogy ettől a nagy horderejű minősítéstől jobb munkát végeznének, netán sikerülne a legtöbbet kihozniuk magukból, és hatékonyabbakká válnának.