2015.03.27. 15:30:00 9219 308

Mit tanulj, ha milliomos akarsz lenni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A világ leggazdagabb embereinek listáját elemezték az elvégzett tanulmányok szerint. Mielőtt tovább olvasod a cikket, tippelj!

Egyetemista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyetemista

A világ leggazdagabb embereinek több mint az ötöde folytatott mérnöki tanulmányokat az egyetemen, az üzleti tanulmányok viszont csak a 12 százalékukat segítették hozzá a millióikhoz. A világ száz leggazdagabb emberét összegyűjtő Forbes-listát elemezték ki a milliárdosok oktatási háttere szempontjából, a vizsgálat eredményeiről a Telegraph számolt be. Művészeti és humán tanulmányokkal sem lehetetlen bekerülni a legtehetősebb emberek közé, de erre csak a leggazdagabbak 9 százaléka volt képes.

A jelentés szerint a leendő multimilliomosok a meggazdagodás szempontjából sokszor jobban járnak, ha teljes egészében kihagyják az egyetemet, a leggazdagabbak mintegy harmadának ugyanis egyáltalán nincs felsőoktatási diplomája. A csaknem 80 milliárd dollárral a világ legtehetősebb emberének számító Bill Gates a Harvardot hagyta ott, csakúgy, mint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vissza az iskolapadba, így készüljetek fel rá!

A gyerekek már szomorúan vágják a centit, amikor a tanévzáró és a könyvek meg füzetek bekötése kerül szóba. A felnőttek többsége is némi csalódottsággal gondol a tanévkezdésre, hiszen az egyet jelent az idén döbbenetesen melegre sikeredett nyár végével.

Mennyibe fáj ma egy balatoni nyaralás?

A nyár utolsó hónapját tapossuk, és eddig nem panaszkodhatunk, ami a kánikulát illeti. Ez a hihetetlen forróság és szárazság a nyaralók számára jó hír, de a termelők az aszálynak nem örülnek. Sajnos azonban az is tény, hogy a szárazság nem csak a termést teszi tönkre, hanem a szabadtéri vizeinket, tavainkat is. Rengeteg patak és tó kiszáradt vagy a kiszáradás határán van. Ilyenkor mindenki igyekszik olyan nagy víz partja mellett tölteni az idejét, ahol nyugalomban hűsölhet. Sokan külföldre utaznak, bepótolva az utóbbi egy-két év tengerparti nyaralásának hiányát. Aki viszont nem a sós víz mellett pihen, az leginkább a Balatont választja. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a magyar tenger árak szempontából jelentősen más tendenciát mutat, mint azt eddig megszoktuk.

Makacs emberek a láthatáron: Így lehet sikeresen kezelni őket!

Mialatt a makacsságot könnyen megbocsájtjuk a kisgyerekeknek, nincs is annál bosszantóbb, mint amikor egy felnőtt ember merő önzésből köti az ebet a karóhoz. Hamar elfogyhat a türelmünk, amikor az észérvek sem hatnak az illetőre. A makacsságnak azonban csak az szab gátat, ha nem hagyjuk eluralkodni.