2015.03.27. 15:30:00 10019 311

Mit tanulj, ha milliomos akarsz lenni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A világ leggazdagabb embereinek listáját elemezték az elvégzett tanulmányok szerint. Mielőtt tovább olvasod a cikket, tippelj!

Egyetemista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyetemista

A világ leggazdagabb embereinek több mint az ötöde folytatott mérnöki tanulmányokat az egyetemen, az üzleti tanulmányok viszont csak a 12 százalékukat segítették hozzá a millióikhoz. A világ száz leggazdagabb emberét összegyűjtő Forbes-listát elemezték ki a milliárdosok oktatási háttere szempontjából, a vizsgálat eredményeiről a Telegraph számolt be. Művészeti és humán tanulmányokkal sem lehetetlen bekerülni a legtehetősebb emberek közé, de erre csak a leggazdagabbak 9 százaléka volt képes.

A jelentés szerint a leendő multimilliomosok a meggazdagodás szempontjából sokszor jobban járnak, ha teljes egészében kihagyják az egyetemet, a leggazdagabbak mintegy harmadának ugyanis egyáltalán nincs felsőoktatási diplomája. A csaknem 80 milliárd dollárral a világ legtehetősebb emberének számító Bill Gates a Harvardot hagyta ott, csakúgy, mint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...