2023.08.17. 09:50:00 4780 171

Misztikus macskák, avagy legendák a világ minden tájáról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A macskákkal kapcsolatban számos nézet létezik: Az ókori macska kultusz és Bastet istennő imádata után éles váltásként a középkori Európában a fekete macskát sokszor a boszorkánysághoz kapcsolták. Úgy hitték, hogy a boszorkányok ezeket a macskákat használják segítségül a varázslatokban. Vajon a macskákat tényleg csak imádni vagy utálni lehet?

Zöld szemű macska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöld szemű macska

Néhány kultúrában a fekete macskát szerencsétlen, míg mások éppen ellenkezőleg szerencsés jelnek tartják. Az angolszász kultúrákban például fekete macskát látni (vagy azt adományozni nászajándékként) az esküvőkön jó szerencsét hozhat a mátkapárnak, ezzel ellentétben a kismamákat óvni szokták attól, hogy macskákkal kerüljenek kapcsolatba, hacsak nem szeretnének szemölccsel vagy más torzsággal született gyermeket a világra hozni.
A macskák 9 életének eredete is a boszorkányüldözések korából fakad: Az írek ugyanis úgy tartják, hogy az egyik boszorkány úgy menekült el a halálbüntetés elől, hogy mindig macskává változott. Az utolsó, azaz kilencedik átalakulása után pedig mindörökre macska maradt.

Vannak azonban olyan részei a világnak, amelyek lakói végig jótékony spirituális lényként vagy egyenesen védőszellemként tekintettek a cicákra. Burmában és Japánban sem az ördög küldötteként, hanem az emberi lélek védelmezőjeként ismerik ezeket az állatokat.
Japán ismert szerencsehozó szimbóluma a Maneki Neko avagy az üdvözlő ill. integető macska szobor, amely egyik mancsával intve hozza meg számunkra a szerencsét és a védelmet.
A macskákról elnevezett macskaszem ásványt nem meglepő módon védelmező és gyógyító talizmánként is hordják magukkal a macskabarát emberek. ennek hagyománya minden bizonnyal az ókori Egyiptomból ered.

Habár a macskaszőrre kis túlzással a fél világ allergiás, mégis él a köztudatban az az elgondolás, hogy ezek az állatok gyógyító képességgel rendelkeznek. Egyes macskákat háziállatként tartó betegek arról számoltak be, hogy macskájuk közelsége képes enyhíteni az ízületi fájdalmakat és reumát.
Hazánkban viszont a legtöbben inkább rossz ómennek tartják, ha egy éjsötét példány átmegy előttünk az úton.

A brit és a walesi emberektől eredeztethető az a legenda, miszerint a macskák időjóslásra is kiválóak, például ha egy macska megmossa magát a füle mögött, akkor bizonyára eső várható. (Ennek az állításnak az igazságtartalmát macskatartóként rögtön meg is cáfolom.)

Annyi biztos, hogy ezek a független és titokzatos lények, akik az ördögtől kezdve a szellemeken és tündéreken át az istenségekig számtalan misztikus teremtménnyel kapcsolatba voltak már hozva, mindig is megmozgatták az emberek fantáziáját.
Az egérfogókból házikedvencekké váló nyávogó négylábúak hatalmas bohócok, akik természetesen plusz munkát is adnak gazdáiknak, de valójában hatalmas bennünk a szeretet, ha sikerül a bizalmukba férkőzni.

Forrás: www.mentalfloss.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...