2014.05.23. 12:00:00 16463 177

Mire jó egy üveg szóda? – Mi is kipróbáltuk, rozsda ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki gondolná, hogy üveg „bubis víz” vagy az egyik legnépszerűbb üdítő csodákra képes ott, ahol a legmárkásabb tisztítószerek már nem bevethetőek, vagy épp ki akarjuk kerülni ezen vegyszerek alkalmazását. Ha Te is a természetesség és a csillogó, rozsdátlan felületek híve vagy, a mai naptól másként nézel majd a szódás vagy kólás üvegre.

Egy kis régimódi szóda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy kis régimódi szóda

A szódabikarbóna áldásos hatásáról már olvashattatok korábbi írásainkban itt és itt is.

Már egy kicsit régi, de szép és praktikus? Mentsd meg a rozsdától!

Adott volt két szép, de korábban ragyogóbb felületű fürdőszobai polc, ami megérett rá, hogy megszabadítsuk az apró rozsdafoltoktól. Elő hát egy szivaccsal és egy, a rozsdára is alkalmazható csodaszerrel. Bevallom, próbálkoztam, súroltam, de csak nem akart 100%-ig eltűnni. Hát úgy maradt, végülis a használhatóságán az a pár folt nem változtat…

Ebbe még bele is törődtem volna, viszont akadt még egy krómozott felületű tároló, amivel szintén elbánt az idő vasfoga, no meg persze a fürdőszobai pára és gőz. (Érdekes, hogy e helyiségbe szánt bútorok is rozsdásodhatnak.) Úgy gondoltam, itt már nem próbálkozom szuper szerekkel, inkább utánaolvastam, hátha akad otthon valami kevésbé mesterséges anyag, amivel eltűntethető a rozsdafolt. Én a két legegyszerűbbet teszteltem.

A kóla teszt

Sok mindent hallottunk már róla, hol az üdítők királyának hiszik, máskor a legegészségtelenebb szomjoltó a világon a kóla. Nos, krómozott felületek esetében a rozsdával egész jól elbánik. Öntsd rá a problémás részre (picit állni is hagyhatod), majd mosd le. Én picit a szivacs dörzsi részével rásegítettem, vigyázva, hogy azért a felület ne karcolódjon. Nem mondom, hogy 100%-os lett, de nem értem el rosszabb eredményt, mint a korábbi tisztítószerrel, és sokkal olcsóbb volt!

A szóda teszt

A másik, nagyon egyszerű szer a szóda. Spricceld rá az érintett területre (szintén lehet hagyni, hogy picit álljon), aztán egy darab alumíniumfólia segítségével dörzsöld/töröld át a felületet, majd öblítsd le. A rozsda eltűnik, a felület pedig csillog-villog!

Ti milyen házi szert ismertek és szerettek is alkalmazni?

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...