2017.01.26. 08:45:16 10123 207

Mire figyeljünk, ha online szeretnénk lakásbiztosítást kötni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sikerült végre álmai otthonát megszereznie? Mindegy, hogy az első lakásáról van szó, vagy egy élet munkájával megvalósított házról, a biztonság kiemelt jelentőséggel bír. Ingatlantulajdonosként kevés bosszantóbb és bizonyos szempontból fájdalmasabb dolog létezik, mint az, ha tűz, csőtörés, betörés, rablás vagy vihar hatására kár éri az ingatlant.

Online lakásbiztosítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Online lakásbiztosítás

A netrisk.hu azt javasolja, hogy gondoskodjunk időben a lakásbiztosítás megkötéséről, hiszen az ördög nem alszik.

Az elmúlt évek szélsőséges időjárási viszonyai közepette nem túlzás azt állítani, hogy a viharok okozta károk valós veszélynek számítanak. Az elavult fűtési rendszer, vagy akár a villámcsapás hatására bekövetkezett tűz éppen úgy komoly gondokat okozhat, mint egy esetleges csőtörés. A közbiztonságról mindent állíthatunk, csak azt nem, hogy megfelelő lenne.

Sajnos foglalkozni kell azzal az eshetőséggel is, ha betörés történne. A lakásbiztosítás ilyenkor is megfelelő védelmet biztosít. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy nagyon fontos az ingatlan értékének megfelelő biztosítás megkötése, hiszen az alulbiztosítás szintén kellemetlen meglepetéseket okozhat.

Online egyszerűbb!

Az internet kínálta kényelmet nem csak munka, szórakozás, vagy kapcsolattartás terén használhatjuk ki, hanem akkor is, ha biztosítás kötéséről van szó. Nincs ez másként lakásbiztosítás esetében sem. Az online lehetőségnek köszönhetően gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatóak az egyes biztosítási termékek és egyéni igényeinknek megfelelően választhatjuk ki az ideális típust. Napjainkban legtöbben nem rendelkezünk elegendő idővel ahhoz, hogy sorra járjuk az egyes biztosító társaságokat az ajánlatok meghallgatása érdekében.

Az alkuszi szerződés megkötése a legjobb választásnak bizonyul akkor, ha szeretnénk, hogy profi szakemberek járjanak el helyettünk és végezzék el a biztosításkötéssel kapcsolatban felmerülő feladatokat. Amint sikerült kiválasztani a minden szempontból ideális lakásbiztosítást, már csak a regisztráció során megadott e-mail címet kell figyelni, valamint az oda érkező alkuszi megbízást aláírni és visszajuttatni a megadott címre. A biztosító részéről 15 napos kockázati elbírálási időre lehet számítani, ám ez csak akkor indul meg, ha már megkapta az alkuszi megbízás aláírt példányát a szolgáltató.

Fontos a megfelelő védelem!

Sokan szeretnék bebiztosítani magukat arra az esetre, ha betöréses lopás történne. Az élet munkájával összegyűjtött, kényelmet szolgáló ingóságok is biztosíthatóak. Az ingatlanokhoz hasonlóan ez esetben is kártérítési limitek kerülnek meghatározásra. Fontos tudni, hogy a biztosított értékek nagyságától függően a biztosító társaságok mind magasabb védelmi követelményeket támasztanak.

Általánosan elmondható, hogy a mechanikai védelmet a biztosítók fontosabbnak szokták tartani, mint a kiépített elektronikai jelzőrendszereket. Célszerű tehát az ingatlan kialakításakor is inkább ilyen téren gondolkodni, hiszen ennek előnyeit a biztosításkötés alkalmával megérezhetjük.

Az online lakásbiztosítás megkötését követően a biztosító fogja eljuttatni a befizetésekhez szükséges csekkeket, valamint a kötvényt is az ügyfél címére. Nincs szükség tehát sorban állásra, várakozásra, rohangászásra, hiszen mindezt elintézi helyettünk a biztosítási alkusz. A szerződéskötés minden részletéről tájékoztatást kaphatunk, így naprakész információkkal rendelkezhetünk a folyamatot illetően. A lakásbiztosítás ma már nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy biztonságban tudjuk saját anyagi viszonyainkat és lakhatásunkat.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában