2015.09.06. 11:05:16 8374 225

Mire figyelj autóvásárláskor? - Tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az első autó szinte mindenki számára tanulóautó. Nemcsak vezetési tudásunk, stílusunk fejlődik a vele töltött időszak alatt, hanem azt is megtanuljuk, mire kellett volna figyelni vásárláskor. Mert az első autó igazi szerelem, szinte egy másodpercnyi gondolkodás nélkül történik a vétel.

Autóvásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autóvásárlás

Ez persze inkább használt autó vásárlásakor veszélyes, a még „szalonillatú” járgányokkal kevésbé nyúlhatunk mellé. Viszont olyat első autónak ritkán veszünk…

Fájdalmas szakítás

Aztán bekövetkezik az, aminek be kell: hiába a sok közös élmény, a szenvedélyes vallomások („Úgy utálom ezt a tragacsot!”), az együtt töltött hosszú kilométerek, a „szerelem” másik tulajhoz kerül. Úgyhogy újabb után kell kutatni, felvértezve reménnyel és az első vételkor szerzett tapasztalatokkal.

Amikre érdemes figyelni

Ha használt autót szeretnénk vásárolni, a következőket érdemes szem előtt tartani.

  • Ne siesd el! Nem kell, kompromisszumokat kötve, az első járgánynál megállni, érdemes körbenézni a piacon! Keresd az Igazit!

  • Nem minden arany, ami fénylik! Csak külső alapján soha ne vásárolj! Nézd, nézesd át alaposan az autót, a „fejétől a farkáig”! Ne maradjon ki a motortér, kukkants be az autó alá is, illetve ellenőrizd az elektromos berendezéseket is! Ne hagyd ki a próbautat se!

  • Figyelj az apróságokra is! Első ránézésre talán fel sem tűnik egy törés miatti új elem. Állítólag a hölgyeknek sokkal jobb szemük van ehhez, úgyhogy ne hagyd otthon „asszonypajtást” se, ha autóbeszerző körútra indulsz!

  • Sőt, lehetőleg szakemberrel indulj el új autót vásárolni! Talán akad az ismerőseid között egy jó autószerelő, fényező. Ha nincs, kérj időpontot egy, az autó típusának megfelelő szalonba, ahova még az üzlet megköttetése előtt vidd be az autót! Ha lehet, ne az eladó ajánlja a helyet, esetleg ő hozza a szakembert. Nem biztos, hogy hiteles információt kapnál tőle.

  • Feltétlenül érdeklődj a legutóbbi szervizről, alkatrészek, tartozékok cseréjéről!

  • Ellenőrizd a jármű okmányait: forgalmi engedély, két gyári kulcs, szervizkönyv, törzskönyv.

  • Informálódj az autó fenntartási költségeiről is! A fogyasztásra, biztosítási költségekre, teljesítményadóra vonatkozó adatok a későbbiekben is fontosak lesznek.

  • Az eredetiségvizsgálat kötelező elem ilyenkor, melyet az eladó és a vevő is vállalhat - ez megegyezés tárgya. Ha vevőként a Te dolgod lett, akkor a szerződés aláírása után mihamarabb ejtsd ezt meg!

Összeállította: ssz

Forrás: proviti.hu, vezess.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?