2021.10.14. 13:00:00 5415 189

Mindjárt itt a Karácsony: Készítsd fel rá előre a pénztárcádat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsony sokunk számára drága időszak - átvitt és pénzügyi értelemben is. Hogy pénzügyeink rendben legyenek a majdani új évre is, nem árt, ha már most felkészülünk a decemberi költekezésre!

Megtakarítás karácsonyi vásárláshoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtakarítás karácsonyi vásárláshoz

A (túlzott) étel- és italfogyasztáson túl felesleges költekezés is társulhat az ünnepi időszakhoz: még egy fényfüzér és egy ötödik karácsonyi gömb szett is hazatér velünk észrevétlen az ajándékvásárló körútról. Ismerős, ugye? A januári munkabért bezzeg majd milyen epekedve várjuk! Hogy a korábbi évek forgatókönyve ne ismétlődhessen meg ez alkalommal, kövesd az alábbi tippeket:

1. Készíts külön részletes karácsonyi költségvetést!

A tervezett karácsonyi kiadások összesítésekor ne csak az ajándékokat, de az élelmiszerboltban elkölteni váró forintokat is hozzá kell adnunk. Szembesítsd magad azzal, hogy mennyi az az összeg, amit valójában el szabad költeni. Ezt a határt semmilyen külső nyomásra nem szabad átlépned!

2. Legyél tisztában a kártyáid egyenlegével!

Legyen az akár megtakarítási számla, akár törzsvásárlói kártya, érdemes figyelni, hogy melyiken mennyi lapul. Ha időben kitalálod, kinek milyen meglepetést szánsz, akkor már az őszi akciókat is kihasználhatod egy-egy jó vételre! A hitelkártya lenullázását eleve felejtsd el, mert ez az egyik legdrágább pénzkölcsönzési forma!

3. Az ajándékkártya jövőre többet érhet!

A karácsonyi akciókat még nagyobb januári kiárusítások követik! Ne vegyél drágán olyan ajándékokat, amik nem is biztos, hogy tetszenek a szeretteidnek, inkább adj ajándékkártyát nekik. A vágyott termékhez jó eséllyel olcsóbban hozzá fognak jutni jövőre. Ha mégis valami konkrét terméket vásárolsz, mindig tedd el a nyugtát!

4. Tarts folyamatosan karban a költségvetést!

Nem elég eltervezni valamit, a megvalósulást is nyomon kell követni, hovatovább hamar ki is futhatunk az előre meghatározott keretből, ha nem ellenőrizzük le a vásárlások után magunkat. Menet közben még mindig van lehetőségünk módosítani, és ez ésszerűbb választás is, mint az év végén sajnálkozni az üresedő pénztárcánk felett.

Forrás: www.futurelearn.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tévesen feltüntetett árak a boltban

Szinte mindenki járt már legalább egyszer úgy, hogy egy boltban vagy akár egy webshopban észrevette, a megvásárolni kívánt termék árcédulája jóval alacsonyabb, mint amennyinek normál körülmények között lennie kellene. Sokunk ilyenkor azonnal lecsap a kedvezményes árra és boldogan beáll vele a kasszához. Sajnos sok ilyen esetben kellemetlenségbe ütközhetünk, ha a pénztár észlelve a hibát igyekszik korrigálni a tévedést és normál áron értékesíteni nekünk a terméket. Cikkünk azt járja körbe, hogy ilyen esetekben mi a jogszerű eljárásmód.

Dalok, melyek kiszakítanak a decemberi rohanásból – Ha csak néhány percre is

A december, habár itt a karácsony, a szilveszter, és az újév ünnepe, korántsem a lelassulásról szól. Mindenki pörög 1000-rel, vagy inkább 2000-rel, hiszen utolsó hónap a munkahelyen, az ügyfelek mindent akarnak, de azonnal, és persze az ajándékok beszerzése sem kifejezetten stresszmentes feladat.

Vond be a gyerekeket is a karácsonyi készülődésbe, alkossatok együtt!

Elérkezett az évnek azon szakasza, midőn kevés ideig élvezhetjük a szívet boldogító, kedvünket csalogató nappali fényeket. Ám a hosszúra nyújtózkodó téli estékből is előnyt tudunk kovácsolni, ha tudatosan megszervezzük a programokat. Az otthon kellemes, melengető kényelmében a család minden tagja részt vehet a kreatív foglalkozásokban, és élvezheti ennek örömét.