2021.10.14. 13:00:00 3567 173

Mindjárt itt a Karácsony: Készítsd fel rá előre a pénztárcádat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsony sokunk számára drága időszak - átvitt és pénzügyi értelemben is. Hogy pénzügyeink rendben legyenek a majdani új évre is, nem árt, ha már most felkészülünk a decemberi költekezésre!

Megtakarítás karácsonyi vásárláshoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtakarítás karácsonyi vásárláshoz

A (túlzott) étel- és italfogyasztáson túl felesleges költekezés is társulhat az ünnepi időszakhoz: még egy fényfüzér és egy ötödik karácsonyi gömb szett is hazatér velünk észrevétlen az ajándékvásárló körútról. Ismerős, ugye? A januári munkabért bezzeg majd milyen epekedve várjuk! Hogy a korábbi évek forgatókönyve ne ismétlődhessen meg ez alkalommal, kövesd az alábbi tippeket:

1. Készíts külön részletes karácsonyi költségvetést!

A tervezett karácsonyi kiadások összesítésekor ne csak az ajándékokat, de az élelmiszerboltban elkölteni váró forintokat is hozzá kell adnunk. Szembesítsd magad azzal, hogy mennyi az az összeg, amit valójában el szabad költeni. Ezt a határt semmilyen külső nyomásra nem szabad átlépned!

2. Legyél tisztában a kártyáid egyenlegével!

Legyen az akár megtakarítási számla, akár törzsvásárlói kártya, érdemes figyelni, hogy melyiken mennyi lapul. Ha időben kitalálod, kinek milyen meglepetést szánsz, akkor már az őszi akciókat is kihasználhatod egy-egy jó vételre! A hitelkártya lenullázását eleve felejtsd el, mert ez az egyik legdrágább pénzkölcsönzési forma!

3. Az ajándékkártya jövőre többet érhet!

A karácsonyi akciókat még nagyobb januári kiárusítások követik! Ne vegyél drágán olyan ajándékokat, amik nem is biztos, hogy tetszenek a szeretteidnek, inkább adj ajándékkártyát nekik. A vágyott termékhez jó eséllyel olcsóbban hozzá fognak jutni jövőre. Ha mégis valami konkrét terméket vásárolsz, mindig tedd el a nyugtát!

4. Tarts folyamatosan karban a költségvetést!

Nem elég eltervezni valamit, a megvalósulást is nyomon kell követni, hovatovább hamar ki is futhatunk az előre meghatározott keretből, ha nem ellenőrizzük le a vásárlások után magunkat. Menet közben még mindig van lehetőségünk módosítani, és ez ésszerűbb választás is, mint az év végén sajnálkozni az üresedő pénztárcánk felett.

Forrás: www.futurelearn.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Több mint 131 ezer fontért kelt el Micimackó ikonikus hídja

A.A. Milne Micimackó-történeteinek ikonikus hídja több mint 131 ezer fontért kelt el egy angliai árverésen.

Hogyan végezzen nyirokmasszázst, és takarítson meg több tízezer forintot saját maga masszőreként?

Feljegyzések szerint a masszázsterápiát már az ókori görögök és egyiptomiak is alkalmazták. A keleti hagyományos orvoslás része a masszázs, hiszen igen hamar felismerték a masszírozó mozdulatok testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásait. A masszázs nagyon hatékony lehet bizonyos betegségek és egészségügyi állapotok kezelésében, mint például az álmatlanság, izomfájdalom, magas vérnyomás, depresszió, stressz vagy a szorongás. A masszázsnak számos előnye van . Többek között fokozza az ízületek rugalmasságát és mobilitását, jót tesz a mentális egészségnek, élénkíti a vérkeringést, csökkenti a stresszhormonok szintjét és a nyirokkeringésre is stimuláló hatással van. Többféle típusa létezik. Az egyik ilyen a nyirokmasszázs. Megmutatjuk, hogy milyen előnyei vannak és miért érdemes otthon, saját magunknak is elvégezni.

Hozd létre a tökéletes home office környezetet

Az otthonunk fő szempontja leginkább a pihenés, azonban az egyre inkább elterjedtebb ott zajló munkavégzés következtében egy-egy helyiség gyakran dolgozószobává avanzsálódhat, és nem biztos, hogy adott a megfelelő hely arra, hogy elvonuljunk dolgozni. Számos dolog elvonhatja a figyelmünket, ha nem alakítjuk ki a szükséges környezetet. Íme ezért néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartanunk a tökéletes otthoni iroda kialakításakor.