2021.10.14. 13:00:00 5544 189

Mindjárt itt a Karácsony: Készítsd fel rá előre a pénztárcádat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsony sokunk számára drága időszak - átvitt és pénzügyi értelemben is. Hogy pénzügyeink rendben legyenek a majdani új évre is, nem árt, ha már most felkészülünk a decemberi költekezésre!

Megtakarítás karácsonyi vásárláshoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtakarítás karácsonyi vásárláshoz

A (túlzott) étel- és italfogyasztáson túl felesleges költekezés is társulhat az ünnepi időszakhoz: még egy fényfüzér és egy ötödik karácsonyi gömb szett is hazatér velünk észrevétlen az ajándékvásárló körútról. Ismerős, ugye? A januári munkabért bezzeg majd milyen epekedve várjuk! Hogy a korábbi évek forgatókönyve ne ismétlődhessen meg ez alkalommal, kövesd az alábbi tippeket:

1. Készíts külön részletes karácsonyi költségvetést!

A tervezett karácsonyi kiadások összesítésekor ne csak az ajándékokat, de az élelmiszerboltban elkölteni váró forintokat is hozzá kell adnunk. Szembesítsd magad azzal, hogy mennyi az az összeg, amit valójában el szabad költeni. Ezt a határt semmilyen külső nyomásra nem szabad átlépned!

2. Legyél tisztában a kártyáid egyenlegével!

Legyen az akár megtakarítási számla, akár törzsvásárlói kártya, érdemes figyelni, hogy melyiken mennyi lapul. Ha időben kitalálod, kinek milyen meglepetést szánsz, akkor már az őszi akciókat is kihasználhatod egy-egy jó vételre! A hitelkártya lenullázását eleve felejtsd el, mert ez az egyik legdrágább pénzkölcsönzési forma!

3. Az ajándékkártya jövőre többet érhet!

A karácsonyi akciókat még nagyobb januári kiárusítások követik! Ne vegyél drágán olyan ajándékokat, amik nem is biztos, hogy tetszenek a szeretteidnek, inkább adj ajándékkártyát nekik. A vágyott termékhez jó eséllyel olcsóbban hozzá fognak jutni jövőre. Ha mégis valami konkrét terméket vásárolsz, mindig tedd el a nyugtát!

4. Tarts folyamatosan karban a költségvetést!

Nem elég eltervezni valamit, a megvalósulást is nyomon kell követni, hovatovább hamar ki is futhatunk az előre meghatározott keretből, ha nem ellenőrizzük le a vásárlások után magunkat. Menet közben még mindig van lehetőségünk módosítani, és ez ésszerűbb választás is, mint az év végén sajnálkozni az üresedő pénztárcánk felett.

Forrás: www.futurelearn.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Aki szerint minden megoldható: Marie Forleo

Amikor leemelünk a könyvespolcról egy életvezetési tippeket, potenciális sikerrecepteket tartalmazó könyvet nem kevés esetben lesz úrrá rajtunk a kételkedés. Mégis kíváncsian belelapozunk, mivel átsuhan a fejünkön az a gondolat, hogy „hátha éppen most tárul fel valami, amit régóta várunk… talán éppen most kapunk választ egy régóta várólistás kérdésünkre…” Fenntartásokkal, gyanakvó tekintettel, bizalmatlanul, mégis egy soha meg nem szűnő gyermeki kíváncsisággal elkezdjük olvasni a könyvet.

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

A gyöngyhalászok bizarr munkanapjai és gyakori végzetük: a fűrészfogú halál

A drágaköveiről egykor híressé vált Ceylon szigete később a gyöngyhalászatnak adta át a stafétát. Hajdanán a nemesgyöngy-halászatra specializálódott bennszülöttek egy cápabűvölő jelenlétével és bátorításával ugrottak be a vízbe, hogy kagylózsákmánnyal a kezükben térjenek vissza a hajóra. A halászok által összegyűjtögetett kagylókat felhalmozták, majd elárverezték. A felvásárlók sokat kockáztattak ezzel az üzlettel, hiszen rengeteg kagylóban nem lelték meg a gazdagság forrásaként számon tartott gyöngyszemet. Ám a kereskedők kockázatvállalása eltörpült az életüket minden nap kockára tevő gyöngyhalászokéi mellett.