2014.05.04. 10:00:00 2584 16

Minden gyerek megérdemel egy szerető anyukát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Anyák napja közeledtével világszerte minden gyerek meglepetéssel készül édesanyja számára, hiszen az év e napján tudja talán a leginkább meghálálni szeretetét, gondoskodását és figyelmét. Ám vannak olyan apróságok, akik valamiért nem tudnak Édesanyjuk mellett felnőni, mégis, áll mellettük olyasvalaki, akit orgonával köszönthetnek május első vasárnapján. Videó is készült róluk: ők a befogadó anyukák, akik gyermekfalvakban nevelik azokat a gyerekeket, akik nem élhetnek vérszerinti családjukkal.

Megérdemel egy szerető anyukát! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megérdemel egy szerető anyukát!

Mind tudjuk, mennyit jelent, ha gyermekkorunk boldogságban és biztonságban telik. Jelenleg Magyarországon 20.000 olyan gyermek él, aki elveszítette a családját valamilyen súlyos ok miatt, így állami gondozásra szorul. Az SOS Gyermekfalu nem hagyományos állami nevelést biztosít, hanem szerető és biztonságos családot nyújt minden oda kerülő gyermek számára. Édesanyát, édesapát és testvéreket a vérszerintiek helyett, akiket a gyerekek valamiért nélkülözni kényszerülnek.

ANYÁK NAPJA ALKALMÁBÓL AZ ALAPÍTVÁNY INTERJÚVIDEÓT FORGATOTT EMI NÉNIVEL, A KŐSZEGI GYERMEKFALU SOS ANYUKÁJÁVAL.

A kisfilm megmutatja, hogy az SOS Gyermekfalvakban élő családok is pont ugyanúgy működnek, mint az átlagosak, viszont sok más típusú problémával is szembe kell nézzenek, hiszen egy-egy SOS család akár 10 fős is lehet, így már a bevásárláskor más mennyiségekben kell gondolkozni, mint egy hagyományos családnál, és a konyhában, fürdőszobában eltöltött idő sokszorosa az átlagosnak.

Tekintse meg az anyák napja alkalmából készült videót!

„Fájni fog?” – kérdezte Vivi nevelő apukájától, Gábor bácsitól, amikor Húsvétkor meg akarta locsolni.

A kislányt addig sosem locsolták meg, így nem értette, mi történik vele, ám SOS szülei, Gábor bácsi és Emi néni megmagyarázták a helyzetet, megnyugtatták. A félelem és a bizonytalanság mindenkinek nehéz, de éppen a világgal ismerkedő gyermekek számára kiemelkedően fontos, hogy lehetőleg ne találkozzanak ilyen helyzetekkel, mivel a negatív tapasztalatokat nehezen dolgozzák fel, felejtik el. „Elég zűrzavaros ez a világ amúgy is, nehéz az embernek megtalálni a helyét benne, és ha valakinek nincs segítsége, akkor szinte lehetetlen.” – tette hozzá Gábor, aki feleségével együtt nevelőszülő az egyik SOS Gyermekfaluban. Ők azt üzenik minden anyának, hogy szenteljenek elegendő időt és figyelmet gyermekeiknek, hiszen így tudnak nekik mindent megadni, amire szükségük van.

Kérjük, ha teheti, adományával támogassa az SOS gyerekeket, segítsen, hogy a nevelőanyák folytathassák csodálatos munkájukat!

AZ SOS GYERMEKFALURÓL

Hazánkban Battonyán (1986), Kecskeméten (1990) és Kőszegen (1993) működnek SOS gyermekfalvak 10-12 családi házzal és saját háztartásukban élő nevelőszülői családokkal. 1994-ben megnyílt a szegedi, 2001-ben a lajosmizsei, 2003-ban pedig a séi ifjúsági ház és 2012-ben pedig a kecskeméti ifjúsági ház. Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa által fenntartott hálózatokban és ifjúság házakban ma mintegy 370 olyan gyermek és fiatal él, akik valamilyen szociális okból kifolyólag nem nevelkedhetnek saját családjukban.

Az SOS Gyermekfalvak családot biztosítanak apró és nagyobbacska gyermekek számára, 0-tól 24 éves korig, sőt amennyiben erre lehetőség adódik, a gyermekek édestestvéreikkel együtt nevelkednek, így még kevesebb fontos kapaszkodót veszítenek el régi életükből. Mindemellett megfelelő figyelmet, gondoskodást, szeretetet és lehetőséget biztosít nekik SOS anyukájuk és apukájuk is, tehát megkapják, ami talán a legfontosabb számukra a mai világban: az esélyt. Az esélyt arra, hogy elindulhassanak céljaik felé az életben – ehhez biztosítják a szükséges eszközöket, és a család nyújtotta biztos alapot.

Bővebben az SOS Gyermekfalvakról>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...