2018.05.01. 14:11:21 12206 359

Mától aktív a jégkármérséklő rendszer
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavaszi jégesők szinte minden évben komoly károkat okoztak a mezőgazdaságban, de a házak tetejét és az autókat sem kímélték az olykor tojás nagyságú jégdarabok. Várhatóan ezen károkat enyhíti majd a mától indított rendszer.

Nagyméretű jégszemek (A kép illusztráció. Forrás: 123rf.com) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagyméretű jégszemek (A kép illusztráció. Forrás: 123rf.com)

Ezüst-jodid

Az egész országot lefedő rendszer összesen 984 db jégeső talajgenerátorból áll. Ezek - a természetben egyébként is megtalálható - ezüst-jodidot juttatnak a légkörbe, így előzik meg a nagyobb méretű jégszemek kialakulását a zivatarfelhőkben.

Főleg a mezőgazdaság

A rendszer elsődleges célja nem titkoltan a mezőgazdasági károk enyhítése, gondoljunk csak a híradóban minden évben bemutatott jégverte vetésre. Éppen ezért a rendszert a gazdák befizetéséből működő agrárkárenyhítési alapból finanszírozzák.

Nekünk is hasznos

Mivel a rendszer országos lefedettségű, várhatóan az egész Kárpát-medencében csökkenthetők az épületekben, autókban és más vagyontárgyakban okozott károk is.

A vg.hu és az mti cikke alapján.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...