2019.05.16. 16:38:25 6011 214

Májusi virágágyás – Töltsd ki benne a rést!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a tavaszi hírvivők, a tulipán és az orgona is elvirágzott, - sok virágos növényünk még nem bontott szirmot - a május eleji szokatlanul hűvös időjárás pedig a kerti növények öntözéséről is gondoskodik, mi azonban továbbra sem üldögélhetünk karba tett kézzel a fotelben.

Galagonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Galagonya

A hónap szerteágazó feladatai szinte végeláthatatlanok a kiskertben, ezért mi most inkább a virágoskertre szorítkozunk:

Ültessük ki az évelő virágokat és vessük el pl. a búzavirág magjait is. Szedjük fel a tulipánok hagymáit, hogy előkészíthessük a földet a helyükre kerülő növényzetnek. A gyomokat távolítsuk el kis gereblyével és kézzel. Karózzuk ki a virágokat, ha a lágy szárak 45 cm magasra nyúlnak.

Amennyiben minket is zavar az a zöld űr, amit a virágzó növények hiánya okoz a virágoskertben, akkor ne legyünk restek összeírni azokat a tippeket és praktikákat, amelyek a következő években áthidalhatják ezt az időszakot:

A mákfélék családjába tartozó izlandi pipacsok évelők. Selyemvirágocskái lágy tónusokkal, beleértve a sárgabarackot, a korallt, a krémszínt és a citromot, a romantikus angol kerteket idézik. Ezért ajánljuk a különböző színekkel rendelkező magkeverékek megvásárlását. Világos helyet válasszunk, amikor ültetjük, és mérsékelten öntözzük!

Ha vázába raknánk, merítsük a szárakat forró vízbe 30 másodpercig, majd merítsük hideg vízbe, így akár egy hétig is eltartanak.

A májusi virágágyás másik megmentője az ázsiai boglárka. A növények kisméretű, karomszerű gumókból nőnek, de ehhez ősszel kb. 25 cm távolságra el kell ültetnünk. Gyönyörű, fényes virágokkal rendelkezik erős, egyenes szárakon. Könnyen nő, de szereti a sok napsütést és a nedves talajt, amiben sok szerves anyagot talál ehhez. Különösen szép annak a változatnak a szirmai, amelyek úgy néznek ki, mintha bíborfestékbe merítették volna őket.

Szintén érdemes hangsúlyt fektetnünk az olyan vegyes sövényekre (galagonya, som), amelyek virágoznak és teremnek is. A bogyókat ősszel felhasználhatjuk dekorációnak.

Forrás: houseandgarden.co.uk/article/growing-flowers-garden-planning

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában