2014.10.13. 17:24:29 4871 26

Magyarország lesz a díszvendége a jövő évi göteborgi könyvvásárnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Balassi Intézet és a göteborgi könyvvásár szervezőinek megállapodása szerint 2015 őszén, szeptember 24. és 27. között Magyarország lesz a díszvendége a 31. göteborgi nemzetközi könyvvásárnak.

Könyvvásár | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Könyvvásár | Fotó: 123rf.com

A Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló díszvendégségről szóló megállapodást az idei, szeptember végi göteborgi könyvvásáron írták alá - tájékoztatta hétfőn a Balassi Intézet az MTI-t.

A közleményben az intézet emlékeztet: céljuk bemutatni a magyar irodalom nagyjait, kortárs szerzőit, a magyar irodalom sokszínűségét, pontos képet adni a Magyarországról, a társadalomról.

„A göteborgi könyvvásár szervezőinek felkérése komoly megtiszteltetés és remek lehetőség hazánk számára. A Balassi Intézet minden erejével azon lesz, hogy a jövő évi könyvvásár nagysikerű legyen, és hogy az irodalom hídján keresztül közeledjen egymáshoz a magyar és a svéd kultúra” – idézi a közlemény Hatos Pált, a Balassi Intézet főigazgatóját.

Magyarország három éve van jelen Göteborgban, az idei, 30. könyvvásárra mintegy százezer érdeklődő látogatott el.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...