2015.03.07. 08:43:09 7264 159

Magyar állampapírok vásárlására bíztat a JP Morgan befektetési stratégája
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyar államkötvényeket javasol megvételre az amerikai JPMorgan Chase & Co. bankcsoport befektetéskezelő társaságának (J.P. Morgan Asset Management) egyik vezetője.

Pénz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pénz

Robert Michele, az 1,7 ezer milliárd dollár értékű befektetést kezelő cég kötvényekkel, devizával és nyersanyagokkal foglalkozó részlegének vezetője a Handelsblatt című német üzleti lapban szerdán megjelent interjúban egyebek között kifejtette, hogy az euróövezetben mindazoknak a befektetőknek, akiket "frusztrál" az alacsony kamatszint, érdemes körülnézniük máshol, az EU perifériáján pedig várhatóan a jövőben is jó nyereséget lehet elérni állampapírokkal, ugyanakkor Görögországot, Ukrajnát és Oroszországot érdemes elkerülni.

Arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen különleges befektetési ötlete, azt mondta, hogy "nagyon érdekesnek" tartja a forintalapú magyar államkötvényeket. Kifejtette, hogy a tízéves futamidejű kötvény hozama 2.9 százalék, és az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programja révén is további növekedésre lehet számítani, miközben a forint árfolyama várhatóan stabil marad.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...