2016.05.21. 14:59:00 7243 199

Letartóztatták a Gyöngyösön halálra éheztetett kislány szüleit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Gyöngyösön meghalt kislány szüleit szombaton az Egri Járásbíróság. A döntés nem jogerős.

Letartóztatás, börtön - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Letartóztatás, börtön

Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsítottak ellen.

A gyanúsítottak másfél éves gyermeke május 12-én hunyt el az otthonában, halálakor mindössze három és fél kilogramm volt. A kislány halálát az előzetes orvos szakértői vélemény szerint éheztetés okozta.

A határozat indokolása szerint fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének, illetve a tanúk befolyásolásának, bizonyítékok eltűntetésének veszélye. Az édesanya esetében a bíróság a bűnismétlés veszélyét is megállapította, mivel korábban már két alkalommal ítélték el kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, egyszer a jelenlegihez nagyon hasonló volt a tényállás.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik ugyanakkor elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása végett jelentettek be fellebbezést.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...