2021.08.13. 08:29:16 11004 247

Lejárt a jogsid? Így intézheted online a hosszabbítást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vírus hozott magával jókora adag – szükségessé vált – digitalizációt is, nem csak a hétköznapi életünkbe és az oktatásba, de a hivatali ügyintézésbe is. Az újítások közé tartozik a jogosítvány online, sőt lejáratkori automatikus meghosszabbítása is.

Jogosítvány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jogosítvány

Elmenni, sőt elfáradni egy okmányirodába személyesen igen körülményes. Legtöbbször heteket kell várnunk egy időpontra, pontosan (legtöbbször munkaidőben)kell megjelennünk,, minden szükséges papírt magunkkal kell vinni, és még néha ezzel együtt is hosszasan várakozni, majd hosszasan ügyintézni. Ezzel szemben az online ügyfélszolgálati funkciókat szinte bármikor és bárhonnan elérhetjük. Ez nem újdonság, ami viszont az, hogy a jogosítvány megújítását is lehetőségünk van idén már az mo.hu-n keresztül intézni.

Gyors és olcsó megoldás

Nem csak egyszerűbb lett a jogosítvánnyal kapcsolatos ügyintézés, de ráadásul az Ügyfélkapun keresztül indított folyamattal elkerülhetjük a 4000 forintos díjat is, amit egyébként az okmány hosszabbításakor, személyes ügyintézés során kellene fizetnünk.

Így hosszabbíthatsz jogosítványt online

Elsőként jegyezzük meg, hogy a folyamat csak nagyrészben, nem pedig teljesen lett digitális, hiszen az orvosi alkalmassági vizsgálatot természetesen továbbra is személyesen végzik el rajtunk. Azonban a háziorvos által kiállított alkalmasságról szóló igazolás már automatikusan töltődik fel az ügyfélkapu rendszerébe, tehát ezzel dolgunk nincs. Ügyfélkapun bejelentkezve a www.mo.hu webes felületen az Okmányok menüponton belül a Vezetői engedély-t kell választanunk, majd itt nyilatkozatot töltenünk arról, hogy feljogosítjuk a Belügyminisztériumot az automatikus dokumentum hosszabbításra. Ezen túl szükség van egy maximum hároméves online igazolványképre is. Ha ilyennel nem rendelkezünk (például nem készült okmányunk az adott időtartamon belül), akkor online videóchates azonosítást követően készíthetjük el mi magunk a képet. Az idén februárban bevezetett funkciónak köszönhetően a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ felület) -ön keresztül is végezhető a folyamat. Itt automatikusan, ügyintéző segítségének igénybevétele nélkül történik az azonosítás, csupán arra kell figyelnünk, hogy a készülék rendelkezzen kamerával és mikrofonnal. Más dolgunk nincs is, mint követni lépésről lépésre a pontos, egyszerű utasításokat. Ha elkészült a kép, valós személlyel kerülünk videóchat kapcsolatba, ő véglegesíti a regisztrációnkat, ám erre csak az első alkalommal van szükség. Ha sikerrel végigjutottunk az egyébként egyáltalán nem bonyolult folyamaton, akkor 8 napon belül kézbesítik a jogosítványunkat az általunk kiválasztott állandó-, tartózkodási- vagy levelezési címünkre.

Forrás: mo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...