2021.05.19. 17:15:00 9367 259

Lakasd jól a pocakodat és a szívedet is egy közösen elkészített, krémes desszerttel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen jó is az, amikor egy fárasztó nap (vagy hét) végét feljavíthatunk egy finom desszerttel! Nem kell a cukrászdáig menned süteményért, te magad is elkészítheted desszertedet. A sütés-főzés remekül ki tud kapcsolni. Terítéken a kókusz!

Desszert kókuszból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Desszert kókuszból

Már kiskamasz gyerekeinket is be tudjuk vonni az ételkészítésbe, így a finomságok létrejötte alatt családi kapcsolataitokat is erősíthetitek sütéssel és főzessél. Az együtt töltött minőségi idő végeredménye pedig igazán édes lesz, ha ezt a receptet követitek!

Kókusz parfé

A krém hozzávalói és elkészítése:

Fél csésze 2% zsírtartalmú tej,

400 ml kókusztej,

2 tk. vanília aroma,

1 tojás +1 tojássárgája,

1 és negyed csésze kókuszreszelék, de a legintenzívebb ízt a frissen felaprított kókusz adja,

3 ek. kukoricakeményítő,

1/3 csésze kristálycukor,

egy csipet só.

Egy nagy tálban keverjük simára a tejet a tojásokat és a kukoricakeményítőt. A kókusztejet melegítsük fel, keverjük bele a cukrot és a kókuszt. Adjunk hozzá egy csipet sót is. Kb. 5 perc múlva, miután már kissé bugyogni kezd, folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejes keverékhez apránként a kókuszos elegyet.
Az így kapott krémet tegyük fel a tűzhelyre: két perc alatt besűrűsödik, eközben azonban kevernünk kell egy habverővel - felfelé irányuló, körkörös mozdulatokkal. Miután levettük a tűzről, mehet bele a vaníliakivonat. Az így kapott pudingot fedjük le, hogy ne bőrösödjön be, és lehűlés után tegyük be minimum 2 órára megkötni a hűtőbe.

A hab és a díszítés hozzávalói és elkészítése:

1 csésze 35% zsírtartalmú tejszín,

1 ek. porcukor,

1/3 csészényi reszelék fehér csokoládéból,

1/3 csésze kókuszpehely.

A tejszínből és a cukorból verjünk kemény tejszínhabot úgy 3 perc kell a folyamat lezajlásához.

Vegyük ki a hűtőből a kókuszos pudingot, és kanalazzunk belőle a pohárkrémekhez használatos tálalóedénykékbe. A desszertes poharak méretétől függően, de kb. 6 adag lesz ebből a mennyiségből. Igazgassunk el a poharakba porciózott krémre jó adagokat a tejszínhabból, végezetül szórjuk meg a tetejüket csokiforgáccsal és pirított kókuszpehellyel is.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...