2018.05.26. 16:25:21 9908 284

Kegyetlen emberölés áldozata lett egy idős házaspár Hódmezővásárhelyen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kegyetlen emberölés áldozata lett egy idős házaspár Hódmezővásárhelyen, a feltételezett tetteseket a rendőrség elfogta, egyikük beismerő vallomást tett - jelentették be szombaton a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján, Szegeden.

Bilincs | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bilincs | Fotó: 123rf.com

Harkai István, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: pénteken hajnalban, öt óra előtt pár perccel érkezett a bejelentés arról, hogy Hódmezővásárhelyen a Gregus Máté utca egyik családi házában tűz ütött ki. A bejelentő nő meglehetősen higgadtan és nyugodtan közölte a hírt, ahogy azt is, hogy a házban bent vannak a szülei. Hozzátette: a meghallgatásokkor a nő és az élettársa ellentmondásokba keveredett, ezért gyanúsak lettek.

Rádi Norbert, megyei bűnügyi rendőrkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: a házaspár lányának élettársa beismerő vallomást tett. Mindkettőjüket több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és szombaton kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a helyszínen talált két holttesten olyan sérülésekre leltek, amelyek nem a tűz során keletkeztek. Rádi Norbert megyei bűnügyi rendőrkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: a 87 éves férfi és 78 éves felesége házához tartozó melléképületben lakott a lányuk és erőszakos bűncselekmények miatt már többször büntetett élettársa, a szülők nemtetszése ellenére. Erősen italozó életmódjuk miatt rendszeres volt a vita a két pár között, pénteken éjszaka a gyanúsítottak elhatározták, hogy bántalmazni fogják az idős embereket. Ismertetése szerint a 47 éves nő kihívta édesapját a konyhába, akit 53 éves élettársa hátulról megtámadott. Az idős férfi ennek következtében életét vesztette. Ezután az ágyban fekvő, súlyosan mozgáskorlátozott feleséget is megölték a hálószobában.

Tervük az volt, hogy egy gázpalackkal azt a látszatot keltik, hogy véletlen baleset történt, a házat felgyújtották, majd több szórakozóhelyet is felkerestek. Kora hajnalban értek haza, úgy látták, hogy a ház nem ég, és a melléképületben folytatták az italozást. Pár óra múlva átmentek a főépületbe, ahol az ajtó kinyitásakor a lángok felcsaptak, komoly tüzet okozva a házban. Ezt követően jelentették a tűzesetet a 112-es hívószámon - vázolta a történteket Rádi Norbert. Piros Attila, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte: a közrend és közbiztonság szilárd a megyében, ezt bizonyítja a jelen bűncselekmény elkövezőinek gyors elfogása is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...