2014.12.22. 07:00:00 2393 20

Karácsony második napján érkezhet a lehűlés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jó hír azoknak, akik utaznak az ünnepek alatt, rossz hír a fehér karácsony rajongóknak: csak karácsony második napján, azaz december 26-án érkezhet meg a lehűlés - jelentette az Országos Meterológiai Szolgálat az MTI-nek.

Lehűlés karácsonyra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lehűlés karácsonyra

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint a jövő héten is többször megerősödik majd a szél, de eleinte marad az ilyenkor szokásosnál enyhébb idő: december 24-én akár 13 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. A hét végére viszont lehűlés érkezik: karácsony második napján néhol hózápor is lehet, vasárnap pedig mínusz 8 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet.

Hétfőn északkeleten hajnalban és napközben lehet jelentéktelen csapadék: eső, esetleg havas eső is, de nem számottevő. Az ország délnyugati harmadán kezdetben hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Emellett az ország északi részén hétfőn is megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6-11 fok között valószínű.

Még kedden is megélénkül, keleten meg is erősödik a szél. Csapadék inkább csak az északkeleti határ mentén fordulhat elő. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok lehet. Nappal 9-14 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, december 24-én jellemzően gyengén felhős, napos idő várható, csak északkeleten lehet több a felhő. Csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 8 és 13 fok között alakulnak.

Karácsony első napján, csütörtökön felhős idő valószínű rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Helyenként lehet kisebb eső, zápor. Ismét megélénkül és egyre többfelé meg is erősödik majd a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5-10 fok között alakul.

Pénteken, karácsony második napján is felhős idő várható kevés napsütéssel. Helyenként viszont - főként délen - zápor, akár hózápor is előfordulhat. A szél erős lesz, több helyen viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 3-6 fok között alakulnak.

Szombaton is többfelé erős lesz a szél, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és mínusz 1 fok között, napközben mínusz 1 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. Emellett viszont napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...