2017.07.16. 19:20:16 9148 255

Kajak-kenu Eb - Hüttner Csaba: mi itt most taroltunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott minden várakozást felülmúlóan szerepelt a Plovdivban vasárnap befejeződött kajak-kenu Európa-bajnokságon, amelyen 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt.

Kajak versenyző - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kajak versenyző

"Hatvan olimpiai pontot és olimpiai versenyszámokban öt aranyérmet szereztünk, ez minden idők egyik legjobb magyar eredménye" - nyilatkozta Hüttner Csaba az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában vasárnap. A szövetség kapitány "maximálisan elégedett" ezzel a teljesítménnyel, és szerinte magyar részről a sportágban újabb nagy generációváltás történt, a fiatalok pedig szereplésükkel minden várakozást felülmúltak.

"Valahol törvényszerű volt, hogy ők áttörnek majd egy gátat" - folytatta a szakember, aki korábban az utánpótlásban töltött be hasonló tisztséget. Hüttner emlékeztetett: a fiatal magyar kajak-kenusok a korosztályos vb-ken, Eb-ken és a nagy nemzetközi versenyeken az elmúlt években folyamatosan szállították a győzelmeket és az érmeket.

"Reményeim szerint a világbajnokságon még jobb formában lesznek" - utalt a magyar csapat tagjaira a szövetségi kapitány, hozzátéve, közben persze az ellenfelektől is hasonló formajavulást vár, mivel nem valószínű, hogy bárki az Eb-re időzítette a csúcsformáját.

"Mi itt most taroltunk, és megpróbáljuk a vb-re átmenteni ezt a teljesítményt. Sőt, akár még ennél is jobb formába hozni a versenyzőinket" - fogalmazott a kapitány, aki elmondta: a magyar kajak-kenusokra a vb-ig hátralévő öt hétben előbb pótalapozás vár, majd az utolsó két hét feladata lesz a végső forma elérése.

"Minden magyar edző előtt meg kell emelnem a kalapomat" - dicsérte kollégáinak munkáját Hüttner, aki szerint nagyszerűen felkészítették a versenyzőiket az Eb-re. A kapitány bízik abban, hogy ez a vb-n is így lesz.

Az aranyérmek számát tekintve korábban csak a 2002-es szegedi, a 2004-es poznani és a 2006-os racicei Eb volt olyan eredményes, mint a mostani.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...