2015.01.08. 20:30:41 4735 26

Jön az ónos eső, óvatosan az utakon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több megyére és Budapestre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Aki teheti, inkább ne induljon útnak!

Ónos eső, eső, csúszós utak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ónos eső, eső, csúszós utak

A péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint a fővárosra adták ki az ónos eső miatti figyelmeztetést.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyére, továbbá Budapestre a viharos szél miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre.

A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtök késő estétől észak felől újabb csapadékzóna éri el térségünket. Ekkor átmenetileg többfelé gyenge ónos esőre lehet számítani. Nyugat felől melegszik a levegő, északkeleten viszont továbbra is havazás várható. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében öt centiméternyi friss hóréteg is kialakulhat. Péntek estétől ismét többfelé lehet eső, és az északkeleti határ közelében le is fagyhat.

Péntek hajnaltól az északnyugati és középső megyékben viharossá a szél. Napközben átmeneti gyenge mérséklődést követően estétől az ország északkeleti negyedén is akár 70-75 kilométer/órás széllökésekre is készülni kell.

Az országos középtávú előrejelzés szerint a hétvégén ónos esőre, havazásra is számítani lehet, de ezzel együtt melegszik is az idő. Helyenként plusz 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...