2014.06.21. 10:55:25 3862 35

Jogszabályt sértenek az óvodák a nyári szünettel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Magyar Nemzet információ szerint a több a főváros közelében fekvő településen arra kötelezték a szülőket, hogy a nyári szünetben ne vigyék óvodába a gyermeküket. Ez a gyakorlat máshol sem ritka, pedig a köznevelési törvény határozata épp ennek az ellenkezőjét tartalmazza! Jó, ha tisztában vagyunk a jogainkkal, mint szülők.

Óvodában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Óvodában

A napilappal az illetékes tárca azt közölte: sem az intézmény, sem a helyi önkormányzat nem jogosult ilyen döntést hozni, mivel az óvodai ellátás ideje folyamatos, és nem korlátozható. A minisztérium szerint a helyi önkormányzatok két esetben hozhatnak döntést. Egyrészt, ha az óvoda épületében tervezett nyári felújítások az egész épületre kiterjednek, és nem oldható meg a részleges működtetés, akkor határozhatnak az óvodai ellátást igénylő gyermekek elhelyezéséről. Másrészt, ha az óvodapedagógusok szabadsága vagy a nyáron óvodai ellátást igénylő gyermekek nagy száma miatt kell megszervezniük az ellátást.

A tárca szerint az óvoda csak olyan munkatervet alkalmazhat, amelyhez kikérte a fenntartója véleményét. A fenntartót teljes körű felelősség terheli az óvodai feladatok megszervezésére, így nem hozhat hátrányba gyermeket, és nem okozhat a gyermeknek, a szülőnek aránytalan terhet.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...