2014.05.16. 09:06:24 4123 42

Ivett elviharzott
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt nem mondhatnánk, hogy ahogy jött, úgy el is ment, hiszen az ország nagy részén még ma is várható eső, sőt, holnap és holnapután is. Az OMSZ azonban visszavonta a másodfokú riasztást, úgyhogy a nehezén már túl vagyunk. Az idő napról-napra melegedni fog, de a hétvégén is várható még eső. Reméljük mindenki pihenéssel töltheti majd.

Ivett elvonul - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ivett elvonul

Ivett mérlege

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében a szél óránként 70 kilométeres sebességű lehet, de a Balaton térségében és a Dunántúli-középhegység magasabb részein várhatók a legerősebb széllökések. Ezeken a területeken első fokú figyelmeztetés van érvényben péntek éjfélig.

Az ország tizenhárom megyéjében és a fővárosban várható jelentős eső, illetve felhőszakadás. Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat, de a nap folyamán ugyancsak sok esőre lehet számítani Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében is.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban felhőszakadás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, ami azt jelenti, hogy ezeken a területeken egy-egy intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt eshet le 25-30 milliméternél is több csapadék.

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 10 és 16, az ország többi területén 15 és 21 fok között alakul. Késő estére 9 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök estig több mint 600 milliméter eső esett

A ciklon érkezése óta csütörtök estig több helyen 60 milliméternél is több eső hullott, és a meteorológiai szolgálat több mérőállomásán is mértek 100 kilométer/óránál erősebb szelet (például Siófokon vagy Sopronban), a Kab-hegyen óránként 148,3 kilométeres sebességű szél fújt.

Az erősen viharos széllökések mellett az országban több helyen sok eső is hullott. Az Yvette ciklon érkezése óta az Alföld déli részén csütörtök estig sokfelé 30-50 milliméter közötti csapadék esett le. Néhol 60 milliméternél is több, például Kübekházán és Szegeden. A legtöbb Kiskunhalason, 63,4 milliméternyi.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...