2018.11.17. 16:53:32 7637 228

Ismét vádat emeltek Berlusconi ellen a "bunga-bunga" partik miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamis kijelentés és tanú megkörnyékezése címén újabb vádat emelt az olasz bíróság pénteken Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke ellen a bunga-bunga névvel elhíresült partik ügyében.

Bulizó lányok | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bulizó lányok | Fotó: 123rf.com

A dél-olaszországi Bari város vizsgálati bírósága elfogadta a vádemelési kérelmet, amelyet a helyi ügyészség négy évvel ezelőtt nyújtott be.

A vád szerint Silvio Berlusconi megkörnyékezte és hamis kijelentésekre vette rá Gianpaolo Tarantini vállalkozót, akit egy párhuzamos eljárásban jogerősen már 1 év nyolc hónapra ítéltek. Az ügyészek szerint Berlusconi mintegy fél milliárd eurót utalt át Tarantininek, valamint ügyvédi költségeit is állta azért cserébe, hogy a vállalkozó ne tanúskodjon ellene.

Az ügy hátterében a bunga-bunga névvel ismert partik állnak: 2008 és 2009 között az akkori olasz miniszterelnök Silvio Berlusconi római, milánói és más olaszországi rezidenciáin rendezett partikon több tucatnyi fiatal nő fordult meg, akik ezért pénzbeli juttatást kaptak Berlusconitól.

A lányok többségét Gianpaolo Tarantini és társai szervezték be a partikra. Közöttük volt a marokkói származású Karima El Mahroug, más nevén "Szívtipró Ruby" aki a partik idején még nem töltötte be 18. évét. A Rubygate nevű perben Silvio Berlusconit 2014-ben másodfokon felmentették.

A mostani vádemelést követő első tárgyalást február elsejére tűzték ki a 82 éves Berlusconival szemben.

Az ügyben több eljárás is indult az utóbbi tíz évben: Silvio Berlusconi védelme azt hangoztatta, hogy a nők szabad akaratukból vettek részt a partikon, az ügyészség szerint azonban szervezett prostitúcióról volt szó. A tárgyalásokon kiderült, hogy Silvio Berlusconi drága ajándékokkal is kedveskedett, több nőt pedig el is tartott, lakást és havi megélhetést biztosítva nekik.

Az olasz jog szerint áldozatnak tartott nőkkel szemben nem indult eljárás, de majdnem mindegyikük teljesen eltűnt a nyilvánosság elől: Ruby az utóbbi években Mexikóban élt. Korábbi olasz sajtóértesülések szerint több mint 6 millió eurót (több mint 190 millió forintot) kapott Silvio Berlusconitól hallgatásáért.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

A szomszéd fűje… – indulnak a kerti munkák

Beköszöntött a tavasz, eljött a kerti munkák ­ideje. Ugyanúgy ahogy a Társasházban élők a terjengő ételszag és a felszálló cigarettafüst miatt tudnak éveken keresztül megoldhatatlannak tűnő vitákat folytatni, addig vidéken, illetve kertes házban élő szomszédok ugyanilyen megoldhatatlannak tűnő konfliktusa a fűnyírás és az egyéb zajjal járó kerti munkák.

Velem is megtörténhet? – Tömegbaleset, szállodatűz és egyéb káresetek tanulságai

Kevesebb mint három hét leforgása alatt két sokakat érintő káresemény történt. Február 25-én, vasárnap, reggel tömegbaleset történt az M7-es autópályán. A balesetben több, mint 40 autó volt részes, 18 ember sérült meg és egy ember életét vesztette. Velem ez nem történhet meg… - gondoltam. Aznap reggel valószínű ugyanezt gondolták azok is, akik a jó időt kihasználva elindultak a Balaton felé. Sokan csak Velencéig jutottak.