2016.07.17. 17:40:43 9017 245

Ismét melegebb, napsütéses lesz az idő!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jövő héten is várható eső, de ezzel együtt már több lesz a napsütés és melegszik is a levegő, ismét 30 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőre virradó éjszaka északkeleten, keleten további eső, zápor várható, néhol zivatar is előfordulhat. A reggeli, délelőtti órákban viszont már a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, és országszerte napos időre lehet számítani. Délután a Tisza környezetében zápor, zivatar is kialakulhat, másutt legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor. Emellett továbbra is többfelé erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-28 fok között várható.

Kedden több órára kisüt a nap, főként a Dunától keletre lehet elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Szerdán a napos idő mellett már csak elszórtan lehetnek futó záporok. A leghidegebb órákban mindkét nap 12-17 fok lehet, napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.

Pénteken a sok napsütés mellett a nyugati, északi határsávban késő délután, este már zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Délután a Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 16-21 lehet. Napközben többnyire 28-33 fokig melegszik a levegő, de az ország északi harmadán pár fokkal hűvösebb lesz.

Vasárnap is erős, viharos lehet a szél és több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között valószínű, délkeleten lehet még kissé melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...