2015.05.17. 13:33:55 8932 280

Így nyírunk mi! - Tippek a tökéletes gyephez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jelentjük, a napsütéses órák száma folyamatosan nő, néha egy kis májusi eső frissíti a levegőt, de az jó, mert amúgy is aranyat ér. Ilyenkor nemcsak a fák öltenek ragyogó lombkoronát, hanem még a fű is zöldebb. Ezt megőrizni nem egyszerű, de adunk néhány „fűnyírós” tippet, hogy könnyebb dolgod legyen.

Fűnyírás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűnyírás

Eljött a tavaszt, nyarat, kora őszt végigkísérő kerti tevékenység, a fűnyírás ideje. Mielőtt nekiugrasz, azért néhány jó tanács elkel.

Mielőtt belevágnál…

  • … ellenőrizd a fűnyíró késeinek élességét! Fontos, hogy alkalmanként utánaélezz, mert ha életlen fűnyíróval vágsz bele (akár szó szerint), nemcsak egyenetlenül nyírt lesz a gyep, de többször meg is kell majd állni munka közben.

  • … válaszd ki a fű „magasságát”. Ez rendszerint körülbelül 4 cm. A fűnyírón minden bizonnyal van olyan lehetőség, hogy beállítod ennek a centiméternek megfelelő szintet.

  • … fűre lépni tilos! De tényleg! Ne taposd le a füvet ott, ahol nyírni szeretnéd! A fűszálak nehezen nyerik vissza eredeti magasságukat, és így nehezen lehet szép, egyenletes nagyságú pázsitot varázsolni.

Amire ügyelj:

  • Ha azt szeretnéd, hogy a pázsitod szépen, egyenletesen növekedjen, érdemes hetente legalább egyszer elővenni a fűnyírót és füvet nyírni.

  • Ha éppen fűnyíró vásárlás előtt vagy, érdemes a motor teljesítményére is figyelni. Minél gyorsabb a fűnyíród, annál szebb és tisztább lesz a gyeped.

  • Hanyagold a fűnyírást, ha nedves az idő. Ilyenkor a fűszálak összeragadnak, kisebb csomókat képeznek és nehezebb őket nyírni. Továbbá biztos nem sikerül szép egyenletesre nyírni a gyepet.

  • Túl nagy forróságban ne nyírd túl rövidre a füvet, mert könnyen el- illetve kiszáradhat.

  • Hogy gyorsabban végezz, használd a fűnyírót teljes szélességében

  • Vigyázz a szélekre! Akár virágágyásról, vagy a veteményes széléről van szó, esetleg próbálkozz ezen a részen szegélynyíróval. Megéri, hacsak nem szeretnéd kockáztatni, hogy esetleg belevágsz a kerted ékeinek egyikébe.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.