2014.06.06. 07:29:31 5246 19

Hova ne menjünk a hosszú hétvégén, bármilyen csábító?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több jó hírrel is szolgálhatunk Neked! 1. Ismét egy hosszú hétvégén pihenheted ki az elmúlt hónap gyötrelmeit! 2. Ez lesz az első igazán meleg, nyári hétvége. A hőmérséklet szépen lassan 30 fokig kúszik, sőt, akár 1-2 fokkal meg is haladhatja. Ugye, milyen jól hangzik? Ennek köszönhetően az ország kedvelt kirándulóhelyein és strandjain biztosan telt ház lesz a hétvégén. Amolyan fordított programajánló következik, amit érdemes megosztanod másokkal is!

Tihany a távolból | Fotó: olo.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tihany a távolból | Fotó: olo.hu

1. Tihany

Ezt nem kell sokat ragoznunk. A Pünkösd egy egyházi ünnep, Tihanyban található Magyarország legjelentősebb apátsága, ráadásul 32 fok lesz és a település történetesen a Balaton egyik gyöngyszeme. Most jön a hab a tortán: értelemszerűen a Tihanyi Pünkösdi Pálinkafesztivál egészen biztosan Pünkösdkor lesz... Ez a program igazán ígéretesnek hangzik, ám a felsorolt okokból kifolyólag a tömeg garantált.

2. Lillafüred

Lillafüreden egyszerűen nem lehet parkolni. Na jó, ez a mondat abban az esetben igaz, ha nem tartozunk a korán kelők táborába, illetve ha messziről indulunk, és nem érünk oda a reggeli órákban. Gyönyörű tájvédelmi körzet, amit érdemes megnézni! Egy másik alkalommal… (Lehetőleg ne az október 23-ig hosszú hétvégét szemeljük ki!) A közelben található Szilvásvárad talán teljesíthető mutatvány, bár oda is sokan ellátogatnak egy-egy hosszú hétvégén.

LillafüredLillafüred

3. Nyíregyházi állatpark

Nyíregyházán lehet eső vagy szél, tél vagy nyár, ha hosszú hétvége van, garantált az akár több kilométeres sor az állatparknál. Nagyon korán érkezzünk, ha a gyerekek mindenképpen odavágynak.

4. Alsóörs és Agárd

A nyár egyik legnagyobb szezonnyitó motoros találkozójának hirdetett Harley-Davidson Open Road Fest éppen most zajlik a balatoni településen, Alsóörsön. A Velencei-tónál található Agárdon pedig a Pünkösdi Old Motors Fesztivál lesz a program. Ha nyugodt vízparti pihenésre vágyunk, válasszunk másik strandot!

5. Hajdúszoboszló

Egyrészt felkapott fürdőváros másrészt ezen a hétvégén rendezik meg a XIII. Pünkösdi Sokadalom néptánc találkozót, amely a térség egyik legnagyobb ilyen rendezvénye. Talán nem ez lesz a megfelelő hétvége a szoboszlói csobbanáshoz.

6. Fővárosi strandok

A felkapott fővárosi strandokon is biztosan tumultus lesz, lehet, hogy a külvárosi részeken vagy a vidéken található fürdőhelyeket érdemes felkeresni a budapestieknek.

7. Szolnok

Itt két programnak is örülhetnek a város lakói: a Halkolbász Fesztiválnak és a repülős napnak. Valószínűleg megtelik a város az ott élőkkel és a vonzáskörzet lakosaival.

+1. Ne felejtsd el, hétfőn ne menj dolgozni, bár ott biztosan nem lesz tömeg! :)

Facebook oldalunkon várjuk tőletek, hogy mit nem ajánlotok még azoknak, akik most döntik el, hogy hova menjenek a hosszú hétvégén! Köszönjük!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...