2019.07.19. 17:42:08 9306 289

Hogyan válasszuk ki a fényforrás kalapját, azaz a lámpabúrát?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Odakint mindent eláraszt a fény, amiből jócskán jut beltérre is. Sajnos a napfényes heteknek is vége szakad egyszer, ám semmi vész: A jól kiválasztott lámpa nemcsak a megfelelő mennyiségű fénnyel látja el a helyiségeket, hanem a tökéletes hangulatért is felel. Azaz a lámpatest és az izzó kiválasztása mellett igen fontos a lámpabúra külleme is.

Lámpabúrák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lámpabúrák

A lakásdekoráció kiválasztása főként az időhiányos emberek számára lehet rémálom, pedig érdemes rászánni a kellő időt a kreatívkodásra, hogy ne legyen végül tele a lakás unalmas, eseteként jellegtelen vagy össze nem illő darabokkal. De hogyan álljunk neki pl. a tökéletes lámpabúra kiválasztásához?

A lámpabúrák elkerülhetetlenül befolyásolják a helyiségek összképét, értékes lehetőséget nyújtva ezzel a díszítésre; a forma, a szín/minta és a nagyság is döntő tényező lehet.

A szoba

…színe és stílusa az egyik legfőbb kiindulási alap. A lámpával ki kell egészíteniük egymást.

…fényigénye természetesen ugyanilyen fontos. A sötét árnyalatok miatt a fényszűrés nem túl praktikus, míg például egy olvasólámpa is inkább szélesebb búrát kapjon.

A méret

…kapcsán hagyatkozzunk a szemünkre! Mindenképp próbáljuk meg a bevilágítandó helyiségben méretarányosan (!) elképzelni a nekünk tetsző lámpát. Ha ormótlannak érezzük a lámpabúrát, semmiképp se vigyük haza!

…és a búra alakjának meghatározásánál jó előre találjuk ki, hogy mennyire szeretnénk összegyűjteni a fényt, és hová szeretnénk „irányítani” azt. A nagyon beszűkülő formák inkább hangulatvilágításhoz alkalmasak.

Forrás: thespruce.com/choosing-the-right-lampshade-1977201

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...