2019.07.19. 17:42:08 8551 286

Hogyan válasszuk ki a fényforrás kalapját, azaz a lámpabúrát?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Odakint mindent eláraszt a fény, amiből jócskán jut beltérre is. Sajnos a napfényes heteknek is vége szakad egyszer, ám semmi vész: A jól kiválasztott lámpa nemcsak a megfelelő mennyiségű fénnyel látja el a helyiségeket, hanem a tökéletes hangulatért is felel. Azaz a lámpatest és az izzó kiválasztása mellett igen fontos a lámpabúra külleme is.

Lámpabúrák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lámpabúrák

A lakásdekoráció kiválasztása főként az időhiányos emberek számára lehet rémálom, pedig érdemes rászánni a kellő időt a kreatívkodásra, hogy ne legyen végül tele a lakás unalmas, eseteként jellegtelen vagy össze nem illő darabokkal. De hogyan álljunk neki pl. a tökéletes lámpabúra kiválasztásához?

A lámpabúrák elkerülhetetlenül befolyásolják a helyiségek összképét, értékes lehetőséget nyújtva ezzel a díszítésre; a forma, a szín/minta és a nagyság is döntő tényező lehet.

A szoba

…színe és stílusa az egyik legfőbb kiindulási alap. A lámpával ki kell egészíteniük egymást.

…fényigénye természetesen ugyanilyen fontos. A sötét árnyalatok miatt a fényszűrés nem túl praktikus, míg például egy olvasólámpa is inkább szélesebb búrát kapjon.

A méret

…kapcsán hagyatkozzunk a szemünkre! Mindenképp próbáljuk meg a bevilágítandó helyiségben méretarányosan (!) elképzelni a nekünk tetsző lámpát. Ha ormótlannak érezzük a lámpabúrát, semmiképp se vigyük haza!

…és a búra alakjának meghatározásánál jó előre találjuk ki, hogy mennyire szeretnénk összegyűjteni a fényt, és hová szeretnénk „irányítani” azt. A nagyon beszűkülő formák inkább hangulatvilágításhoz alkalmasak.

Forrás: thespruce.com/choosing-the-right-lampshade-1977201

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!